Nazad

Vranjski "vučji čopor" stigao i do Moskve

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 11.02.2013 - 10:26

Šestorica bajkera iz Vranja već nekoliko godina čine deo bajkerske družine Moto kluba „Noćni vukovi“ čije je sedište u dalekoj Rusiji.

Vranjski bajkeri

Marijan Džonić, jedan od njih, za OK Radio govori o nastanku ovog kluba, njegovim ciljevima i zadovoljstvu koje ovakvi dvotočkaši mogu da donesu.

- „Noćni vukovi“  je ruski moto-klub, sa pravoslavnom tradicijom. Oformljen je  pre 24 godine u Moskvi i od tada se širi na teritorije skoro svih pravoslavnih zemalja.

U Srbiji ovaj klub ima više od 80 članova.  U Vranju nas je šetorica, trojica smo punopravni članovi, a ostala trojica imaju početnički status „support“,  koji je uslov za daljie napredovanje  – započinje priču  Džonić.

Cilj  kluba je, prema njegovim rečima, pre svega očuvanje tradicije i duha pravoslavne  vere.

- Naš cilj je da očuvamo na ovaj način prave životne vrednosti, porodicu i njene vrednosti, zdrav način života,ali i unutrašnju i spoljašnju slobodu čoveka.

Zato naši članovi pre svega moraju biti  dobri ljudi, pravoslavci, koji se ne bave bilo kakvom vrstom kriminala – objašnjava on.

Džonić ističe šta je sve potrebno da neko postane član „Noćnih vukova“.

- Podrazumeva se  mora da ume da vozi, ali i da voli motor, zatim, da je pravoslavac i otvoren za nova prijateljstva koja nastaju tokom  putovanja  na motorima  u zemlji ili po svetu.

Naš klub je neprofitabilna organizacija i postoji isključivo radi druženja, putovanja i širenja pravoslavne priče. Nema ličnih interesa, kao što se ni ne ide u crkvu i ne veruje u Boga iz ličnih interesa – ističe on.

Sagovornik OK Radija sa ponosom ističe odlazak  u daleku Moskvu motorima u maju prošle godine na rođendan kluba.

- Bila je to prava avantura na motorima. Krenuli smo iz Vranja kako bismo prisustvovali proslavi  23. rođendana kluba 31.maja.   

Usput  smo se susretali sa članovima kluba iz drugih gradova. Zadovoljstvo pomešano sa adrenalinom, nestrpljenjem i uživanjem pratilo nas je sve vreme u vožnji.   

U Moskvu smo stigli nakon tri dana puta,  srećni i punog srca  - seća se ovaj motorista.

Za svakog bajketa je bitno da ima jak motor koji može da izdrži duge relacije, ali kako kaže, nema posebnog pravila o određenoj vrsti motora.

- Model motora zavisi od ličnog ukusa bajkera. Bitno je da motor bude jak i da uz njega ima kompletna zaštitna i odevna  oprema.  

Kaciga, jakna, pantalone, čizme i rukavice, pravljene su od posebnog materijala koji je otporan na kišu i vetar , a imaju i specijalne protektore koji štite u slučaju pada sa motora.

Cena jednog  kompleta srednjeg kvaliteta  košta oko 500 eura, dok je cena profesionalnih i do pet puta veća – objašnjava on.

Prema njegovim rečima, među bajkerima u ovom klubu, nema žena.

- U čoporu „Noćnih vukova“ nema žena kao članova. To je izrazito muški klub, ali ima žena koje sa nama putuju kao prijatelji kluba ili kao pratioci jačeg dela  porodice – kaže ovaj bajker.


 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: