Nazad

Vranju nedostaju smeštajni kapaciteti

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 11.06.2013 - 11:53

Vranje ima šta da ponudi turistima, ali nema smeštajni kapacitet da primi sve turiste tokom leta, kažu u ovdašnjoj Turističkoj organizaciji.

Panorama Vranja

Direktor te ustanove Tomislav Stojanović ističe da Vranje raspolaže sa oko 2.000 kreveta u smeštajnim jedinicama, što je veoma malo, uzimajući u obzir pojedine gradove koji zvanično imaju preko 14.000 kreveta.

– Najveći broj turista imamo u letnjim mesecima i cifra kojom raspolažemo predstavlja broj gostiju koji dolaze na noćenje, s tim što je broj onih koji dođu u Vranje na jedan dan verovatno trostruko veći.

Imamo veliki problem sa brojem kreveta za iznajmljivanje. Naime, ako želimo da razvijamo turizam, moramo da imamo i kapacitet da sve ljude smestimo, jer nema turizma bez hotela, niti hotela bez turizma – kaže Stojanović.

On podseća da će i ove godine nizom manifestacija u julu, avgustu i početkom septembra biti organizovano kulturno leto.

– Organizacioni odbor je počeo sa radom. Deo toga je već održan, pa smo imali Maj mesec muzike u organizaciji Muzičke škole, zatim Noć muzeja, Memorijal Bakije Bakića, a u narednom periodu organizovaćemo Dane Karanfila, Dane Vranja i decentralizovanu manifestaciju Nišvil.

Poprilično ubrzano radimo na organizaciji sva tri dešavanja u okviru kulturnog leta i to je u ponudi Turističke organizacije Vranje – kaže Stojanović.

Inače, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u Vranju je tokom prošle godine boravilo oko 15.000  turista.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: