Nazad

Vredna donacija "Alpha" banke

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 11.06.2012 - 14:11

„Alpha Bank“ u saradnji sa Ministarstvom zdravlja donirala je vranjskom Zdravstvenom centru aparat za dijagnostiku oboljenja dojke.

sa lica mesta

Do donacije je došlo u okviru programa „Srbija protiv raka“.

Ultrazvučni aparat marke „Medison“ vrednosti od oko 2.000.000 dinara  predstavlja savremeni deo opreme neophodne u ranom otkrivanju najčešćeg malignog oboljenja kod žena u Srbiji.

On je namenjen Službi za radiološku i ultrazvučnu dijagnostiku Bolnice.

Donacija je, prema rečima Stojčeta Smiljkovića, direktora vranjske ekspoziture „Alpha Bank“ omogućena sredstvima prikupljenim od svake transakcije načinjene „MasterCard Hvala“ karticom.

Smiljković kaže da je ovo četvrta po redu donacija „Alpha Bank“ koja je od 2009. godine omogućila dugoročnu podršku fondu Nacionalnog programa „Srbija protiv raka“.

– Do sada je donirano više od 18, 6 miliona dinara u te svrhe – rekao je Smiljković.

Periša Simonović, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, kazao je da je „Alpha Bank“ u sklopu društvene odgovornosti prepoznala značaj ovog pitanja i dala svoj doprinos unapređenju dijagnostike u srpskim zdravstvenim ustanovama.

Uroš Trajković, direktor vranjskog Zdravstvenog centra, kazao je da da će zahvaljujući pomenutom aparatu biti omogućeno unapređenje skrininga i dijagnostike raka dojke.

Iz „Alpha Bank“ napominju da se svakom transakcijom „MasterCard Hvala“ karticom izdvajaju sredstva za pomoć u borbi protiv ove opake bolesti.

Za godinu dana u proseku će na ovom aparatu biće urađeno preko 1.800 pregleda.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: