Nazad

Vršnjačko nasilje ili nespretno rukovanje: Dečaku slomljen prst

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Subota 28.09.2019 - 11:31

Vranje - Slađan S. iz Vranjske Banje tvrdi da je njegov četrnaestogodišnji sin pretrpeo vršnjačko nasilje u O.Š. „Predrag Devedžić“ kada mu je drug iz razreda slomio prst.

Škola u Banji FOTO: D. Ristić/OK Radio
Otac dečaka navodi da se incident dogodio 6. septembra, kada je na malom odmoru njegovom sinu prst na levoj šaci slomio drug iz razreda, zbog čega i dalje nosi gips.
 
Nakon toga, dete je u pratnji radnice u školskoj kuhinji upućeno u Dom zdravlja gde mu je, prema tvrdnjama oca, rečeno da nije ništa ozbiljno.
 
Dete je dobilo tablete protiv bolova, savet da stavlja hladne obloge i, za svaki slučaj, uput za ortopeda, nakon čega se samo uputilo kući.
 
Ipak, usled velikih bolova, dečaka su uveče roditelji odveli u bolnicu gde mu je konstatovan prelom prsta i stavljen gips.
 
Slađan S. zamera školi što niko nije obavestio roditelje niti nadležne institucije o događaju i sumnja da se pokušava zataškavanje slučaja.
 
Zbog toga je on samoinicijativno incident prijavio policiji i, ogorčen, rešio da dete ispiše iz banjske škole i prebaci ga u školu u Vranju.
 
Sa druge strane, Vesna Anđelković, direktorka O.Š. „Predrag Devedžić“, navodi da je u pomenutom incidentu reč o „nespretnom rukovanju“ dvojice đaka što se, prema pravilniku škole“, ne smatra zlostavljanjem, čak i ako je došlo do povrede.
 
Iz Policijske uprave u Vranju OK Radiju je potvrđeno da je slučaj prijavljen 12. septembra.
 
Nakon izvršenog uviđaja, o inicidentu je obavešteno Više javno tužilaštvo u Vranju, a policija radi na rasvetljavanju svih okolnosti u vezi sa slučajem.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: