Nazad

Vučić sa kineskom ambasadorkom i o JUŽNOJ PRUGI

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Subota 07.12.2019 - 11:32

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa ambasadorkom Kine Čen Bo, koja ga je izvestila o stanju investicija kineskih kompanija u Srbiji i najavila da se intenzivno radi na pripremi Samita 17+1, koji će se održati u aprilu u Kini.

Bilo je reči o pruzi Beograd – Niš – Preševo FOTO: D. Ristić/OK Radio
Vučić je istakao da je Srbija izuzetno posvećena jačanju saradnje sa Kinom i da je potvrda dolaska predsednika Si Đinpinga, najavljena za sledeću godinu, velika čast i dokaz čeličnog prijateljstva Srbije i Kine.
 
Sagovornici su razmotrili zajedničke infrastrukturne projekte, kao što su pruga Beograd – Bidimpešta i rad na deonici autoputa Preljina – Požega, čija je uspešna realizacija u toku. 
 
Na sastanku je bilo reči i o pruzi Beograd – Niš – Preševo, kojom bi Srbija postala nezaobilazan koridor za transport robe od velikih grčkih luka ka srcu Evrope, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.
 
Vučić je uputio molbu ambasadorki da prenese njegove bratske i prijateljske pozdrave Si Đinpingu i istakao da je Srbija trajno opredeljena za najbliže odnose sa Kinom.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: