Nazad

Vučić: Situacija u Vranju nije dobra

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 18.05.2020 - 13:42

- Da nema Vranja bilo bi ispod 2 odsto - rekao je predsednik Srbije o trenutnim rezultatima.

Vojska spremna. Foto: D.Ristić/OK Radio

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na rekonstrukciji i izgradnji Kliničkog centra Srbije u Beogradu, u okviru Faze A, a potom je odgovarao na pitanja medija.

Kada je reč o situaciji u Vranju gde je juče naglo skočio broj zaraženih od korona virusa, on je rekao da je dobio rezultate i da su nešto bolji nego juče, ali da i dalje nisu dobri.

- Gledamo da sve kontakte od onih 53 ljudi od juče ustanovimo. I do 10 sati je bilo još 15 ljudi, ako se ne varam, iz Vranja zaraženo.

To nije dobro, ali i pokušavamo da ne sakrijemo bilo šta i da prikažemo prave rezultate.


Juče je Hrvatska uradila 1.053 testa, a mi 6.600, nismo mi baš 6 puta veči od njih. Ali te testove radimo da ukažemo ljudima da moramo da se pazimo i čuvamo i da brinemo u njihovom zdravlju
- rekao je on i dodao

I sada pokušavamo da ustanovimo sve ljude koji su bili u kontaktu sa zaraženima i odmah ih pošaljemo da lečenje da bismo sprečili širenje i da dođe do toga da neko izgubi život.

Imamo još 8 od 260 u Leskovcu, slično u Nišu, bilo je 11 od 800 u Beogradu, ali u svakom slučaju sve dok ide do 2 odsto i da probamo da spuštamo dalje, dobro je, da nema Vranja bilo bi ispod 2 odsto
- rekao je Vučić.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: