Nazad

Vulin obišao Dobrosin: Vojska u potpunosti kontroliše administrativnu liniju

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 03.09.2020 - 10:17

Svi pripadnici Vojske Srbije u Kopnenoj zoni bezbednosti ispunjavaju sve svoje zadatke i u potpunosti kontrolišu administrativnu liniju u skladu sa Vojnotehničkim sporazumom, istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin nakon obilaska baze „Dobrosin“ u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Foto: MOD

- Vojska Srbije je u stanju da obezbedi mir, sigurnost, poštovanje zakona za sve građane naše zemlje, bez obzira na njihovu veru ili nacionalnost – rekao je ministar Vulin.

Nakon prikaza dela operativnih sposobnosti baze i postupka ljudstva u slučaju napada na bazu, komandir baze „Dobrosin“ poručnik Janoš Kardoš istakao je da su pripadnici Vojske Srbije angažovani u ovoj bazi prošli obuku pre upućivanja u Kopnenu zonu bezbednosti, kako bi što uspešnije mogli da realizuju sve dobijene zadatke.

Svojom infrastrukturom i modernim sredstvima ratne tehnike baza „Dobrosin“ omogućava ljudstvu da izuzetno motivisano izvršava sve dobijene zadatke.

- Svi pripadnici baze koji su angažovani na obezbeđivanju administrativne linije i kontroli Kopnene zone bezbednosti su profesionalni sastav koji je izuzetno obučen da odgovori na sve rizike i pretnje bezbednosti i veliki su garant građanima Republike Srbije za stabilnost i bezbednost u Kopnenoj zoni bezbednosti – naglasio je poručnik Kardoš.

Pripadnike Vojske Srbije u bazi „Dobrosin“ obišli su i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković, zamenik komandanta Kopnene vojske brigadni general Vladeta Baltić i komandant Četvrte brigade kopnene vojske pukovnik Novica Petrović.
 

Baza Dobrosin nalazi se u ataru istoimenog sela koje je od Bujanovca udaljeno oko 16 kilometara, na samoj administrativnoj liniji između centralne Srbije i Kosmeta.

U ovom selu je početkom januara 2000. godine osnovana takozvana Oslobodilačka vojska Preševa, Medveđe i Bujanovca (OVPMB).


 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: