Nazad

Za čistiji vazduh: Zasađeno 100 četinara na Goču

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 19.11.2019 - 16:41

Aktivisti Srpske napredne stranke, njih oko četrdeset, izveli su u utorak akciju sađenja stotinak zimzelenih sadnica na planini Goč iznad Vranja.

Akciji se odazvalo četrdesetak Vranjanaca FOTO: OK Radio
Akcija je izvedena na lokalitetu Krivo drvo, na državnoj parceli, kaže Nela Cvetković, izvršna direktorka vranjskog „Komrada“ i predsednica Saveta za prirodne resurse i zaštitu životne sredine SNS-a koja dodaje da je aktivnost finansirao Gradski odbor ove stranke u Vranju.
 
- Razlog zbog kojeg sve ovo radimo je zaštita životne sredine i nastojanje da imamo bolji kvalitet vazduha na teritoriji grada Vranja.
 
S obzirom na to da smo u proteklom periodu imamli dosta požara na našoj teritoriji u kojima je izgorelo dosta šuma i nakon čega je došlo do zagađenja vazduha azotovim oksidima, ovo je naš skromni doprinos zdravijem životu u našem gradu – rekla je Cvetkovićeva.
 
Pored članova Saveta za prirodne resurse i zaštitu životne sredine SNS-a, akciji su se odazvali i članovi Unije mladih ove političke organizacije u Vranju, njih dvadesetak.
 
- Mi redovno učestvujemo u ovakvim akcijama svesni činjenice da je u današnje vreme vazduh sve zagađeniji.
 
Imali smo nedavni i veliki požar upravo na planini Goč, tako da smo ovu akciju prepoznali kao jako bitnu – rekao je Milan Ilić iz Unije mladih vranjskog SNS-a.
 
Prema saznanjima učesnika akcije, još tri gradska odbora su se na nivou Srbije odlučila na sličan korak.
 
U Republici je proteklog vikenda realizovana akcija sadnja stabala pod nazivom „Zasadi drvo“, u kojoj je zasađeno 50 hiljada sadnica na 34 lokacije u Srbiji
 
U okviru ove akcije, na teritoriji Pčinjskog okruga zasađeno je 2.600 sadnica na lokacijama kojima rukovodi Šumsko gazdinstvo Vranje.

Foto Galerija

Akcija sadnje četinara na Goču

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: