Nazad

Zaev: Uskoro sa Vučićem o NOVOM GRANIČNOM PRELAZU

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 15.09.2020 - 10:57

Premijer Severne Makdonije Zoran Zaev najvio je da bi sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem mogao da se sastane do kraja seprembra ili početkom oktobra, radi produžavanja započetog projekta regionalne saradnje, aludirajući na mini-Šengen.

Zaev je u Kumanovu napomenuo da se tom projektu regionalne saradnje u poslednje vreme priključilo Kosovo, da je crnogorski predsednik bio na poslednjim sastancima, kao i jedan od članova Predsedništva BIH, te istakao da taj projekat treba da se pokrene bez obzira na pandemiju.
 
- Mnogo radimo na admistrativnom uklanjaju barijera, pre svega na granicama, radi bržeg protoka robe i putnika. 
 
Verujem da ćemo na susretima koji predstoje odmah imati informaciju i srpske strane kada bi to moglo da bude produženo - rekao je Zaev.
 
On je najavio da će prvi naredni bilateralni sastanak sa Srbijom iskorisiti i za razgovor o otvaranju graničnog prelaza Lojane - Miratovac, nedaleko od glavnog prelaza Preševo - Tabanovce, gde su radovi zaustavljeni zbog pandemije koronavirusa.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: