Nazad

Zaharijevov rival u trci za NACIONALNI SAVET

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 07.09.2018 - 10:11

Vranje – Na predstojećim izborima za Nacionalni savet Bugara u Srbiji, podršku birača zatražiće i lista „Da vratimo dostojanstvo narodu“, čiji će nosilac biti vodeći lokalni preduzetnik Stefan Kostov.

Stefan Kostov FOTO: Lična arhiva
U Štabu Stefana Kostova kažu da će ova izborna lista biti sastavljena od visokoobrazovanih ličnosti javnog života u Bosilegradu - od profesora, lekara, inženjera, ekonomista, uglednih domaćina i preduzetnika iz Bosilegrada, Surdulice i Vranja.
 
Nosilac liste Stefan Kostov kaže da je njihov cilj formulisan u samom imenu liste, jer kandidati za članove Nacionalnog saveta žele da posle više godina, zaista vrate dostojanstvo pripadnicima bugarske nacionalne manjine u Srbiji.
 
- Mi ćemo, kao lojalni građani Republike Srbije, dati konstruktivan doprinos njenom evropskom putu i pokazati kako bugarska manjina na ovim prostorima može da postane faktor stabilnosti i jačanja dobrosusedskih odnosa, mira i stabilnosti – kaže Kostov.
 
Na ovim izborima u Bosilegradu biće formirana još jedna izborna lista iza koje će stajati aktuelni predsednik opštine i predsednik Nacionalnog saveta Bugara, Vladimir Zaharijev.
 
Zanimljivo je da su Kostov i Zaharijev akteri afere oko vlasništva nad benzinskom pumpom u Bosilegradu, koja traje već četiri godine.
 
Kostov je benzinsku pumpu kupio na sudskoj licitaciji i novac uplatio, ali nije i preuzeo jer mu vlasništvo osporava lokalna samouprava na čelu sa dugogodišnjim predsednikom opštine Vladimirom Zaharijevim.
 
Slučaj je završio na sudu koji bi trebalo da razmrsi klupko vlasničkih odnosa, a višegodišnji proces je dodatno produžen nakon što je pumpa zapaljena prošle godine.  
 
Kako je već objavljeno, izbori za nove sastave i predsednike nacionalnih saveta svih nacionalnih manjina u Srbiji, biće održani u nedelju, 04. novembra.
 
Na prošlim izborima, 26. oktobra 2014. godine u svim opštinama Pčinjskog okruga osim Trgovišta, oko 48.000 Bugara, Albanaca, Makedonaca i Roma glasali su na 81 biračkom mestu.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: