Nazad

Zašto nema sednice Skupštine u Vranju?

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 11.02.2013 - 15:49

Iako je planirana za ponedeljak 11. februar, sednica Skupštine grada nije zakazana zbog nekoliko spornih tačaka, saznaje OK Radio.

sednica Skupstine Vranja
Kako OK Radio saznaje, radi se o imenovanju načelnika Službe za javne nabavke, zamenika načelnika Službe za zajedničke poslove i formiranju kabineta predsednika Skupštine.
 
U vladajućoj koaliciji još uvek ne mogu da se dogovore o imenima ljudi za te fnkcije, kao ni da li uopšte treba formirati kabinet predsednika Skupštine grada. 
 
Predsednik lokalnog Parlamenta Dejan Tričković decidirano je rekao da razlozi za neodržavanje sednice nisu bitni, a da će skupština biti održana do kraja februara. 
 
– Želim da napomenem da sednica nije zakazivana, pa odlagana, već je samo bila planirana. Zbog čega je nisam zakazao za danas, nije važno. Ne radi se ni o čemu dramatičnom i ozbiljnom, jednostavno kada se i privatno nešto planira, dešava se da ne bude baš tako – kaže Tričković. 
 
On napominje da će sednice biti do kraja februara, a da će na njoj biti razmatrano nekoliko važnih tačaka. 
 
– Imaćemo izmene i oko odbornika, direktora javnih preduzeća, a jedna od tačaka biće i formiranje privrednog društva Slobodna zona Vranje. Sednicu ćemo uredno najaviti – kaže Tričković. 
 
Sa druge strane, visoki funkcioner vranjskog SPS-a Branimir Stojančić ističe da ne zna o čemu se radi i zašto sednica nije zakazana, iako je bila planirana za danas. 
 
– Nije bilo konsultacija, a verovatno nema ni usaglašenosti. Gradsko veće i skupštinska radna tela su odradili sve što je trebalo kako bi sednica bila održana. S obzirom da neke odluke imaju rokove, stvarno ne znam zašto je predsednik nije zakazao – kaže Stojančić. 
 
Šef odborničke grupe DS-a Miroslav Nešić za OK Radio kaže da je opozicija zbunjena nezakazivanjem planirane sednice. 
 
– Nije mi jasno o čemu se ovde radi. U četvrtak smo svi šefovi odborničkih grupa bili pozvani na sastanak povodom skupštine, da bi nakon samo dva sata sastanak bio otkazan. Niko nam se nije obratio sa bilo kakvim obrazloženjem, tako da smo svi zbunjeni – kaže Nešić. 
 
Ni predsednik GrO DSS Dejan Stanojević zvanično ne zna razloge za prolongiranje sednice Skupštine. 
 
– Samo predsednik Parlamenta očigledno zna zbog čega sednice danas nije bilo. Mislim da su sporna određena imena kandidata za pojedine funkcije i da se zbog toga čitava stvar odugovlači – smatra Stanojević.   

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: