Nazad

Završena mala matura

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 19.06.2012 - 15:02

Budući srednjoškolci u utorak su polagali test iz matematike, čime završavaju obavezni završni ispit za upis u srednju školu.

Sa lica mesta
Ministar  prosvete Žarko Obradović izvukao je ispitnu kombinaciju broj 1. 
 
Obradović je kazao da da je polaganje prijemnog ispita iz srpskog jezika protekao u najboljem redu, pa će slična situacija biti i sa matematikom. 
 
Od 1029 vranjskih učenika koji su ove godine završili osmogodišnje obrazovanje, završni ispit iz maternjeg jezika juče je polagalo 1017 učenika u Vranju, a u Pčinjskom okrugu od 2.808 njih 2 745. 
 
Jovica Stevanović, predsednik Okružne upisne komisije, kazao je da je ove godine ozbiljnost u radu bila veća nego prethodnih godina. 
 
Preliminarna lista biće objavljenje 21. juna. Istog dana učenici će moći da ulažu prigovore na pregledavanje testova školskim komisijama. 
 
Nakon popunjavanja lista želja 26.  i  27. juna, učenike očekuje i konačan  raspored po smerovima i obrazovnim profilima  6. jula kao  i upis istog dana, čime će ispuniti i sve neophodne obaveze da bi već od septembra seli u klupe  željene srednje škole. 

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: