Nazad

ZC: Nove DONACIJE za Interno i Pedijatriju

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 07.03.2019 - 11:43

Zdravstveni centar (ZC) Vranje bogatiji je za još dva dragocena medicinska aparata dobijena donacijom.

Svaka donacija znači unapređenje rada, dijagnostike i lečenja FOTO: ZC Vranje
Interno odeljenje vranjske bolnice dobilo je holter krvnog pritiska, dok je Pedijatrija dobila savremeni digitalni inhalator.
 
Holter pritiska vrednosti 250.000 dinara je doniralo jedno vranjsko predizeće čiji vlasnik želi da ostane anoniman, a inhalator vredan 60.000 dinara je donacija Dejana Antića, doktora istorijskih nauka iz novčanog dela javnog priznanja Grada Vranja „31. januar“.
 
Direktorka ZC Vranje, dr Ljiljana Antić je rekla da su donacije postale svakodnevnica u ZC Vranje i pohvalila sva preduzeća i pojedince koji na ovaj način iskazuju svoju društvenu angažovanost.
 
- Svaka donacija znači unapređenje rada, dijagnostike i lečenja i krajnji cilj je efikasnija zdravstvena zaštita za naše građane – poručila je direktorka.
 
- Lekari će na ovaj način unaprediti svoj rad. Cilj nam je da smanjimo odliv pacijenata ka privatnim ordinacijama - rekao je upravnik Opšte bolnice Vranje, dr Saša Đorđević.
 
- Sa već postojećim holterom pritiska i ovim koji smo danas dobili, očekujemo donaciju još jednog ovakvog aparata koji je namenjen pacijentima kojima se radi 24-oro časovni monitoring srčanog ritma i pritiska, sasvim sigurno ćemo smanjiti listu čekanja za ovu zdravstvenu uslugu i bićemo u mogućnosti da omogućimo praćenje pritiska na holter aparatima za 100 pacijenata na mesečnom nivou - istakao je načelnik Službe za internu medicinu, dr Milan Mladenović.
 
Jedan od donatora, Dejan Antić je rekao da je Vranje najjužnija etnička tačka naše zemlje i da ulaganje u nauku, zdravstvo, kulturu jeste zapravo ulaganje u budućnost.
 
- Svaki pojedinac ili organizacija iz Vranja treba da ulaže u Vranje jer na taj način ulažu u Srbiju - naglasio je on.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: