Nazad

Zeleno svetlo za razvoj KREATIVNIH INDUSTRIJA

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 11.03.2019 - 13:32

Skupština grada Vranja je na svojoj 32. sednici usvojila Plan razvoja kreativnih industrija u Vranju za period od 2019. do 2023. godine.

Prihvaćena inicijativa premijerke Ane Brnabić FOTO: D.Ristić/OK Radio
Doneta je i Odluka o prenosu prava svojine na gradskom građevinskom zemljištu iz javne svojine grada u javnu svojinu Republike Srbije bez naknade neposrednom pogodbom. 
 
Reč je o zemljištu u neposrednoj blizini Eko pumpe, gde će biti izgrađen Regionalni centar za vanredne situacije
 
Usvojen je i Predlog odluke o lokalnom ombdusmanu grada Vranja, kojeg bira i razrešava Skupština grada na predlog predsednika Skupštine grada ili najmanje jedne trećine odbornika.
 
Odbornici su usvojili i Predlog odluke o uspostavljanju energetskog menadžmenta grada Vranja
 
Takođe, usvojen je i Plan razvoja kreativnih industrija u Vranju za period od 2019. do 2023. godine. 
 
O značaju ovog strateškog dokumenta govorio je zamenik gradonačelnika Nenad Antić, istakavši da je ovaj plan kompatibilan sa Strategijom održivog razvoja grada Vranja i da su njime određene osnovne smernice razvoja svih delatnosti koje pripadaju ovom sektoru. 
 
- Na predlog premijerke Ane Brnabić pokrenuta je inicijativa za razvoj kreativnih industrija
 
S obzirom da one postaju značajan segment razvoja evropske i svetske ekonomije, u narednom periodu intenziviraćemo aktivnosti na njihovoj afirmaciji - rekao je Antić.
 
Na samom početku 32. sednice lokalnog parlamenta, odbornici opozicionih stranaka saopštili su da ubuduće neće učestvovati u radu Skupštine grada i napustili zasedanje. 
 
Odbornici su utvrdili prestanak odborničkog mandata Branimiru Stojančiću, a umesto njega u skupštinskoj klupi biće Vladimir Simonović, koji je položio zakletvu. 
 
Doneta je i odluka o prestanku mandata Mladena Kostića, koji je podneo ostavku na mesto odbornika.
 
Na 32. sednici Skupštine grada usvojen je Predlog Poslovnika Skupštine, koji je obrazložio predsednik Dejan Tričković.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: