Nazad

Zvanično otvorena 47. "Borina nedelja"

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Nedelja 24.03.2013 - 23:34

Besedom prošlogodišnjeg laureata “Borine nagrade” Voje Čolanovića u subotu uveče u Vranju je i zvanično otvorena ovogodišnja 47. po redu “Borina nedelja”.

Otvaranje 47.

Tom prilikom novčani deo nagrade od prošle godine Čolanoviću je uručio gradonačelnik Vranja Zoran Antić.

Istaknuti književnik i gost manifestacije Milo Lompar govorio je između ostalog o simbolici  dana  otvaranja ove manifestacije  i godišnjice rođenja  dva velikana,  Petra Petrovića - Njegoša i Miloša Crnjanskog.

Vico Dardić, jedan od gostiju na otvaranju,svojim nadahnutim kazivanjem Njegoševih  stihova, ali i odlomaka iz pojedinih dela  pisca Miloša Crnjanskog, oduševio je  prisutne  Vranjance.

Dragan Kolarević,  pomoćnik ministra kulture, istakao je  značaj i cilj ove manifestacije.

- Dok postoji „Borina nedelja“,  postoji nada za srpsku književnost,  a dok  negujemo uspomenu  na ovakve veličine kao što je Bora, ima perspektive i  za književnost i za duhovnost – rekao je Kolarević.

U ime rukovodstva grada Vranja, prisutnima se obratio predsednik Skupštine Dejan Tričković, podsećajući u svom govoru na lik i delo Borisava Stankovića.

„Borina nedelja“  nastavlja se u nedelju 24. marta,  programom pod nazivom  „Mlada srpska proza“.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: