Nazad

Zvezdini navijači u HUMANITARNOJ AKCIJI za pomoć Milanovićima

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 07.08.2020 - 14:10

Navijači Crvene Zvezde iz Vladičinog Hana u petak 7. avgusta organizuju humanitarnu akciju za pomoć porodici Milanović iz sela Letovište.

Milanovići sa majkom i babom. Foto: S.Tasić/OK Radio

Štand za prikupljanje sredstava biće postavljen u centru grada od 08:00 do 15:00 i u subotu i nedelju na gradskom bazenu od 10:00 do 17:00.

Novak, Ognjen i Jovana  sa majkom i babom, žive u planinskom selu Letovište, u Grdeličkoj klisuri, na desetak kilometara od Vladičinog Hana.

Jovana i Ognjen su verovatno i jedina deca pešaci, na teritoriji ove opštine, ali sa pogibijom njihovog oca, odlazak u školu čak i pešice, takođe predstavlja veliki problem, zbog lošeg  i strmog puta, šuma, nenaseljenih predela, mraka i tih desetak kilometara koje moraju da pređu do OŠ “Branko Radičević” u Vladičinom Hanu.

Pogibija njihovog oca Dejana, nije jedina tragedija koja je zadesila ovu porodicu, jer sui m prethodno nastradali i stričevi.

Mali prihodi i nedostatak muške ruke u seoskom domaćinstvu, nisu najveći problem ove porodice. Problem je pešačenje dece do škole u Vladičinom Hanu, jer do Letovišta nema nikakvog prevoza.


Blic fondacija je u okviru akcije “Srce za decu”, pokrenula akciju pomoći ovim mališanima.

Svi koji žele da pomognu mogu to da urade na sldeći način:


Svi ljudi dobre volje koji žele da pomognu deci mogu da pošalju SMS na humanitarni broj 2552 ili da uplate sredstva na dinarski tekući račun "Blic fondacije": 2750010221949709 90 ili na devizne račune 10221949724 45 - za uplate u evrima; 10221949711 84 - za uplate u švajcarskim francima i 10221949717 66 - za uplate u dolarima, OTP banka Srbija, a.d. Beograd.

Cena poruke 100 dinara (važi za sve mreže).

S.T.

Ovaj tekst proizveden je uz pomoć i podršku opštine Vladičin Han u okviru projekta „Informisanjem ka unapređenju položaja socijalno ugroženih građana“. Sadržaj ovog teksta i stavovi izneti u njemu isključiva su odgovornost OK Radija i ne izražavaju stavove i mišljenja opštine Vladičin Han.



 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: