Nazad

ZZJZ Vranje: Novozaraženih 33, uzeto još 320 uzoraka

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 19.05.2020 - 14:29

Epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Vranju dr Slađan Stanković izjavio je da je epidemiološka situacija u tom gradu i dalje nesigurna, ali pod kontrolom.

Stanković je za RTS rekao da su juče od 280 uzoraka pozitivna 33, kao i da je uzeto još 320 uzoraka koji će danas biti poslati na analizu.
 
- U jednoj fabrici obuće su tri obolela, danas ćemo testirati radnike ta dva pogona gde su radili oboleli.
 
Vršili smo opsežna testiranja i drugih oblolelih i njihovih kontakata. 
 
Sve radnike iz fabrike 'Dodić' smo testirali, 55 je obolelih i sve smo stavili u bolničku izolaciju i u kućnu izolaciju njihove kontakte - rekao je Stanković.
 
Prema njegovim rečima, skoro da su popunjeni kapaciteti Kovid bolnica, jer se sva pozitivna lica po zakonu hospitalizuju.
 
- Ima nekoliko slučajeva sa lakšim upalama pluća, to su srednje teška stanja, ali uglavnom se radi o blagim kliničkim slikama i asimptomatskim slučajevima, koji se nalaze u povoljnom zdravstvenom stanju - istakao je Stanković.
 
On je na kraju kazao da ima utisak da se "stanovništvo opametilo".

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: