Nazad

48 sati

Izvor: OK RADIO - Seks i grad - Petak 07.06.2013 - 13:04

Niko nije terao vlasti u Vranju da samo sebi daju rok od 48 sati da uklone sada već legendarnu baštu „Paragrafa“. Niko.

ilustracija

Neočekivano, tih 48 prošlo je tačno za 48 sati, i ta je činjenica, vidi se posle svega, vlastodršce zatekla potpuno nespremne.

Da su bili spremni, i da nisu pričali reda radi, i zbog pritiska javnosti,  bašta „Paragrafa“ ne bi i dalje stojala, prkoseći baš svima i svakome.

Nije više pitanje da li je reč Dragana Spirića, većnika, jača i od vlasti, i od zakona, i od morala. Jeste.

Pitanje je zašto niko, računajući tu i gradonačelnika Antića, i poslanika Dragana Nikolića, i Tričkovića, i sve druge po spisku, nemaju snage da se suprostave Draganu Spiriću i njegovom baš bahatom ponašanju.

Da, Spirićeva služba izdala je protivzakonito rešenje „Paragrafu“, pa je Spirićeva služba obećala da će ga poništiti, pa je Spirića na Gradskom veću mrtav ladan rekao da sa čitavom pričom nikakve veze nema, pa je opet sve stalno, i vratilo se na Spirića.

A „Paragraf“ radi, i pet para ne daje. Neko ga štiti: samo Spirić ili još neki Spirići?

Zašto ćute vlasti, inspekcije, policije, komunalci, ekolozi, stranke, pa i sami građani? Da li je ovdašnji građanski mozak toliko otupeo da mu baš više ništa, ali ništa nije važno?

Dok „Paragraf“ radi a svi obećavaju da će to biti zaustavljeno, jer njegova trava ne može biti zelenija nego druge trave, ostaje pitanje: ko je zapravo Dragan Spirić, zaštitnik nezakonitog ponašanja „Paragrafa“?

Osim što je većnik, golman u timu grada, stručnjak za gradske i privatne finansije i zaštitnik onih koji od Vranja prave Barbace u malom?

Odakle njemu tolika moć da mu niko ništa ni povodom čega ne može?

Odakle njemu smelost da preti OK Radiju, savetom da „kao medij koji želi pare iz budžeta mora da pazi šta radi?“ Pa nismo mi domaći izdajnici, ko RTV, Spiriću, zaboga!

Ko je, dakle, taj čovek?

Mora se reći, ma koliko se to nekome sviđalo ili ne: samo jedan od njih.

On je samo prvi pao, i sad se vidi kako mu je Koza nostra dala ulice kao njegov deo kolača koji je podeljen do najsitnijih mrvica.

Neko drugi drži kafiće, neko treći banke, neko četvrti dozvole, neko peti odobrenja, neko šesti pečate...

Lepo su se izdelili, dogovorili da jedni druge štite do smrti, i sad samo plivaju, potpomognuti našim parama koje oni očigledno smatraju za svoje, i to sa pravom.

Da, da, i SPS, koji ovo radi, ali i SNS, koji ovo ćuti. I URS, koji ih samo gleda.

Zato: nije „Paragraf“, i nije Spirić kriv - svi su isti.

Svi su deo otimačine koja se planski sprovodi nad ovim gradom, svi su deo uigranog sistema koji nam otkida novac, vreme, život.

Dobro organizovana, sa jasnim ciljevima, vranjska Koza nostra, čiji je Spirić istaknuti član, upravlja tako našim životima, i tek ponekad, kao u slučaju „Paragrafa“, pogreši i dozvoli nam da vidimo kako izgleda stvarnost.

Ružna, prljava, prevarantska, nasilnička, bez uvažavanja bilo čijih do sopstvenih interesa.

Da smo ljudi, dali bi im 48 sati, da ih više nikad ne vidimo.

Pošto nismo, „Paragraf“ radi, i radiće. 

Saša Stojković

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: