Nazad

Bezobzirnost

Izvor: OK RADIO - Seks i grad - Četvrtak 07.11.2013 - 11:13

Bezočnost društvene klime u Vranju i Srbiji dostiže strašne razmere, do sada neviđene u srpskoj istoriji.

Šta to radiš, kume?

Marketing kao glavni način ponašanja nove vlasti nasledile su od prethodnika, pa iako Tadića više nema, Šaper i Krstić kao da su još uvek tu.

Eto, Vučić, prva zvezda nove vlasti, nesumnjivi lider  svih anketa, na Kosovu ništa nije uspeo da uradi. Ništa - petočlana banda uništila mu je izbore, time i čitav briselski trud očas posla.

Da nije Vučić bio zabrinut? Što, kad može da se i tu malo marketinški ogrebe? Pustite nas na Kosovo, reče novi Vođa, samo 45 minuta, da rešimo stvar.

I rejtinzi odma skaču: vidi ovog našeg, taj bi im se majke najebo, al ne dadoše dušmani.

I niko, ni jedan čovek, da pita gazda Aleka: pa eno ti derbi, eno ti bruka i sramota na 300 metara od tvog stana, eno ti onolike šanse da za 45 minuta središ stvar. Što nisi, ko te sprečavao?

Ili, predsednik, Master Toma. Zida crkva u svom rodnom selu. To što nema ni škole ni prodavnice tamo Nikolića se ne tiče - on zida za istoriju. Stefan Dečanski, pa knez Lazar, pa Master Toma, tim redom.

Ni Dačić ne kaska, al kod njega je već druga neka boljka - engleskim potencijalnim investitorima preti hapšenjem u sred Londona. Too ni lud čovek ne bi uradio, al Dačić jeste. Pa ko će to da dođe i da pare u zemlji u kojoj ti premijer, vica, radi, preti belomm knjigom hapšenja?  

Ali, to su samo najblaži oblici bezobzirnosti koju imamo čast da živimo.

Eto, Vranje se uzburkalo zbog hapšenje u aferi „Agrobanka“. U Vranju uhapšen neki tip za koga niko pojma nema ko je, a učestvovao u krađi 2,5 miliona evra.

Bezobzirnost ovde leži u činjenici da je neki procenitelj, faca sa svim školama i sertifiktima, ocenio da „Živinoprodukt“ vredi pet miliona evra, one ruševine svuda po Vranju. A porezdžije za istu tu imovinu rekle da vredi  1,7 miliona.

Pa uzeli kredit od 2,5 miliona evra i NI JEDNU ratu nisu vratili! Nijednu! Takvu bezobzirnost, i takvu svest da im niko ništa ne može ovde nisu pokazivali ni okupatori. I to, na kraju, neko mora da plati.

Ima jedan zanimljiv tip, izvesni Radulović, trenutno ministar privrede. E taj je rekao ono što niko nije smeo: Simpo mora da troši onoliko koliko ima. A nema više ništa.

Jasno, glasno i direktno - naše pare više da trošite nećete! Pa vi vidite.

A Simpo, na reanimaciji, već mrtav, zapošljava nove radnike! Dovode sad, čujem, i nekog fantoma iz Rusije.  Da ih kupi. Poslali radnike na neplaćeno a sebi uredno dele plate i preko plate.

Bezobzirnost ove situacije leži u činjenici da i to bahaćenje neko mora da plati.

A pošto nema nikog drugog, tu smo mi, običan svet, da platimo sve zablude, gluposti, nesposobnosti, sve debilizme milih nam i dragih vođa.

Da platimo i što Simpo mora da živi, da platimo i što „Agrobanka“ mora da krade, i da platimo što Toma crkvu oće da zida. Sve, do dinara, mi to moramo iz svog džepa da izdvojimo.

I da nas niko ništa pri tom ne pita.

I zato molim odgovorne - dajte Vučiću 45 minuta, da se pojavi kao neočekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar.

Pa ako usppe, da ga hirotonišemo u Neponovljivog, a ako ne uspe, ako ovo i dalje ostane zemlja kriminala, huligana, agrobanke, simpeta i sličnih, da se zna da nije uspeo.

Jer, zaustavno vreme neumitno teče, a protivnici vode sa dva gola razlike.

Saša Stojković

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: