Nazad

Boske do koske

Izvor: OK RADIO - Seks i grad - Četvrtak 25.12.2014 - 11:09

Ima tome više od godine dana kako se najavljuje da će neke pare iz Vlade Srbije doći u Vranje.

Što je bara manja, opasnost je veća

Treća godina kako se čekaju pare za Industrijsku zonu Bunuševac, druga one za „Geox“, a na jubilarnu prvu godišnjicu čekanja stigle su i neke pare u „Simpo“.

Sad, što je u Vranje došlo 90, a u Leskovac 110 miliona, to nema veze, naši smo. Boske obećao, Boske ispunio. Da be, taj Booske.

Dobro, malo se čekalo, al i detetu treba devet meseci da se rodi, a ne ovoliki posao.

I sad, „Simpo“ podelio radnicima plate. Čak tri rate - jednu prolećnu i dve jesenje, za leto i zimu kad se ima i koliko se može.

Opet, narod srećan, 30.000 nije mala para, na današnju muku. I lepo to, što da ne, neka narod vidi bar neku fajdu od broda koji tone.

Nije lepo to što se javno čulo da „Simpo“ na te pare nije platio porez državi, nego samo doprinose.

Neka proba neki privatnik da ispati pare bez poreza, to ima da mu je zadnje, ode firma na doboš a on na letovanje u tri sa tri.

Ali, ovo je „Simpo“, branilac srpstva, i ima pravo na sve, a naročito ima pravo da bude razmaženo mezimče države koje može sve što mu padne napamet.

Ono, neka, skeptici bi rekli: umirućem se uvek ispunjavaju želje kad se jasno vidi da druge nema.

Ovde je zanimljivije slučaj SNS-a, spasioca naše mile i napaćene domovine.

Kako je, naime, SNS, na čelu sa drugom Bosketom, rešio da spasava „Simpo“, a sa njim i vaskoliko srpstvo juga Srbije? Pa tako što će preuzeti model funkcionisanja u toj firmi koje su imali socijalisti.

Znači, odeš do Beograda, plačeš kako si preveliki za propast, i kako će i pola zemlje da umre sa tobom, gore vide situacija ozbiljna, pomogne i pokoja garniturica u naturi, i eto para u Vranju.

Ovde ljudi zadovoljni pa glasaju za tebe na izborima, i tako u krug. Ali, taj perpetum mobile negde se prekinuo, i SNS, da ima malo časti, morao bi da detektuje i obelodani to mesto prekida, da se zna u čemu se razlikuje od ranije.

Ali, ne, i u „Simpu“ i u „Jumku“ oni samo vrte isti, istrošeni model - pare stižu iz Beograda, glasovi se sležu na naš konto.

Ako između ta dva procesa nešto sitno, neki stančić, kućička, lanče, dobra državna platica, tako šta, preostane, onda super, ako ne, opet za Beograd. Tamo ima.

I tako SNS nama sada belodano pokazuje kako funkcioniše sistem sjaši Kurto da uzjaše Murta.

Umesto reformi, pa i reformisanja sistema rada sa „Simpom“, u „Simpu“ i oko „Simpa“, umesto demontaže čitave te poluvekovne ujudurme, oni na prostom primeru, neplaćanjem poreza, pokazuju da samo preuzimaju davno zastareli, već totalno izraubovani model koji je „Simpo“, i sva „Simpa“ ove zemlje doveo tu gde jesu.

Davno smo govorili - volovi koji su nam doveli kola u blato neće ga moći iz njega izvući. Sad li ponovo Srbija da priča istu priču?

Ono ludilo koštalo nas je 50 godina zakašnjenja za evropskom civilizacijom, Rusiju, da ne pominjemo.

Nastavimo li ovako, ovo što se iza brda valja jedostavno nećemo moći da preživimo.

Saša Stojković
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: