Nazad

Buđenje iz "Simpo - sna"

Izvor: OK RADIO - Seks i grad - Petak 24.05.2013 - 11:59

Kakve veze ima sporazum iz Brisela sa najnovijim dešavanjima u Vranju? Pa ima, kako da nema.

Tomić sa bivšim i sadađnjim predsednikom

Vest koja je morala na sve načine da potrese, ili bar protrese lokalnu javnost, odlazak Dragana Tatka Tomića u penziju, prošla je gotovo nezapaženo.

U danu kada je objavljena nije uspela da se probije ni na vrh liste najčitanijih za taj dan!

Odakle ovakva ravnodušnost javnosti prema čoveku koji je proglašen za najznačajniju ličnost  Vranja u 20. veku, značajniju i od samog Bore Stankovića?

Kako to da Tate odlazi, a da se okolo svi kriju kao miševi i ćute, očekujući da se prvo iznad „Simpa“ razveju oblaci dolazećih promena?

Čitavo jedno vreme došlo je do samog kraja svog trajanja, a veliki, jedini i nezameljivi Tomić svoje čedo ostavlja sa oko 120 miliona evra duga, i vrednošću koja u ovom času ne prelazi DVA miliona evra! Tako se u Srbiji postaje legenda - uništavaj, unižavaj, devastiraj, razbacuj, i uživaj!

Samo, kakve to veze ima sa Briselom, Vučićem i Dačićem?

„Simpo“, ili poglavito Dragan Tomić, celog veka jahalli su na talasu nacionalizma, predstvljajući se kao „vrela brana separatizmu“, kao jedini garant opstanka Srbije na svom jugu, koji preplavljuju horde Arnauta, spremne na sve.

Tu je bio „Simpo“ da spreči takav razvoj, uzme kredite, zaposli ljude, da ih ostavi na vekovnim ognjištima i slične nebuloze.

Taj je san konačno završen, buđenje je bolno i mamurno, i sad, kad više ne bude bilo „Simpa“ da nas brani, videće se da baš i nije bilo mnogo onih od čijih nas je napada valjalo braniti.

Ili je Vučić uz Dačićevu asistenciju izdao ne samo Kosovo, nego i jug Srbije, a sa njim i Vranje, ili su naši branitelji, iz nekih nama nepoznatih razloga, postali suvišni i beznačajni.

Ako će Vranje biti pripojeno Kosovu, dakle ako je to suština izdaje u Briselu, a u to mogu verovati samo ludaci, onda je pravo vreme da Tomić ode.

Kad je pala tvrđava, ni njen komandant nema šta da traži na terenu.

Ako je pak briselskim sporazumom jasno povučena granica, onda su i graničari izgubli svaki smisao, značaj i kvalitet.

Odlazak Tatka tako se mora i posmatrati - on, u novom rasporedu snaga, postaje suvišan. Nepotreban. Smetanja, čak.  

Sa njim, i sva baljezganja o branama separatizmu, o „Švajcarskoj na jugu Srbije“, o uvozu radne sange u novom veku.

Ali, nije poražen samo Tomić, poražena je čitava jedna ideja, nastala na potezu između Žbevca i Ljiljanca, koja je predugo vladala ovim gradom, i dovella ga tu gde jeste, u bestragiju - ideološku, ekonomsku, ljudsku ii svaku drugu.

No, pitanje je, dok se Tomić sprema za zasluženu penziju, kako dalje?

Na ovo pitanje, vredi se bojati, odgovor nemaju ni prepodobni velikomučenici Vučić i Dačić, ni Master Toma, ni prepametni Brisel.

Jednom rečju, niko pojma nema šta će biti sa nama.

Sada, i vredi se bojati toga, zauvek.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: