Nazad

ČEKAJUĆI KOMUNALNI PROGRAM: Nedostojno 21. VEKA

Izvor: OK RADIO - Seks i grad - Petak 30.06.2017 - 09:37

Ulica Meše Selimovića u donjem delu Vranja već je godinama raskopana i neasfaltirana, dok se istovremeno u zvaničnim gradskim dokumentima ova saobraćajnica vodi kao asfaltirana.

Ulica Meše Selimovića, danas FOTO B. Ristić/OK Radio

Boža Ristić, koji već više od 40 godina živi u ovoj ulici, kaže da je ona izuzetno nebezbedna zbog rupa koje sve više liče na doline.

Ristić ukazuje da tuda svakodnevno prolaze deca koja idu u osnovnu školu, majke koje guraju dečija kolica, kao i automobile, te da je ulica u ovakvom stanju izuzetno opasna za sve njih.

- Ulica godinama stoji neasfaltirana, voda posle kiša je odnela šljunak i pesak, tako da nam ulica više liči na dolinu, nego na jednu savremeno uređenu saobraćajnicu.

U zvaničnim knjigama grada Vranja, pronašli smo da se ulica vodi kao asfaltirana.

Preko mesne zajednice, većnika, gradonačelnika i ostalih nadležnih, pokušavali smo da nekog animiramo da izađe na teren i da vidi u kavom je stanju ulica
- navodi Ristić.

On dodaje da je od predstavnika lokalne vlasti uvek dobijao odgovore da niko od onih kojima se obratio nije nadležan za rešavanje problema koji imaju stanovnici Meše Selimovića.

- Ne znam na koja smo sve vrata zakucali, da nam makar saniraju ulicu, da popune rupe, kako bi život ovde mogao da funkcioniše koliko toliko normalno.

Ovo je sramota za 21. vek, grad se ponaša kao da ovde ne žive ljudi
- zaključuje Ristić.

Dejan Stanojević, direktor sektora za puteve u “Vodovodu”, pak kaže da je sanacija ulice Meše Selimovića planirana za ovu godinu.

- Biće sigurno sređena i ova ulica, u okviru projekta koji trenutno realizujemo, a koji podrazumeva sanaciju više ulica u Vranju.

Prvo sređujemo ulice u užem centru grada, pa tek one van njega.

Doći će na red i ulica Meše Selimovića, to je posao koji se radi oko tri do četiri meseca
- najavljuje Stanojević.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: