Nazad

Deponije - divlje a naše: Da li smo L(J)UDI?

Izvor: OK Radio - Seks i grad - Sreda 11.03.2020 - 13:10

U neposrednoj blizini gradskog jezgra Vranja, na deonici dugoj samo dva kilometra, majku prirodu "krasi" niz divljih deponija.

Ima li ko da pročita? FOTO: Printscreen
O zagađenju životne sredine dovoljno je dokaza i u samom gradu, ali tek kada zakoračimo u prirodu, shvatamo kolika je naša nebriga za životnu okolinu.
 
O tome svedoči najnoviji dokaz, film nedavno snimljen u neposrednoj okolini Vranja.
 
Dragan Antić, profesor geografije i ljubitelj prirode, objavio je na društvenim mrežama kratak film o stanju u kojem se nalazi priroda u našoj najbližoj okolini.
 
Od skretanja za Pržar do čuvenog Markovog kaleta, na deonici od svega dva kilometra, nailazi se na niz divljih deponija.
 
Prilaz srednjovekovnoj tvrđavi koja svedoči o bogatoj istoriji ovog kraja, zasut je najraznovrsnijim smećem, primećuje Dragan Antić.
 
Plastične flaše i kese, životinjski ostaci, građevinski šut, papiri, staro pokućstvo i mnoštvo najrazličitijeg drugog otpada pobacano je na i oko puta, kao i u dolini Vranjske reke.
 
Ovo je samo jedno od svedočenja, ali slične apokaliptične prizore u našoj neposrednoj okolini možemo zateći svuda gde se kreću ljudi.
 
- Inspirisan večerašnjom šetnjom napravio sam ovaj kratak film u kome sebi postavljam dva pitanja:
 
Da li smo l(j)udi i možemo li biti samo ljudi? - javno je zapitao Antić.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: