Nazad

Izbori, šamaranje i špicare

Izvor: OK RADIO - Seks i grad - Sreda 09.05.2012 - 11:28

Bili izbori, pa prošli, a bilo i šamaranja i šutiranja. Pa i to prošlo, a uspesi ostali.

I posle izbora ima dan posle. Kako to izgleda na vranjskom primeru? U skoro svim izbornim štabovima radost i pokazivanje rezultata prvo iz delova grada u koji su stranke polagale najviše nade.

I svi su pobedili. Ljudi, da ne znamo da su izbori, poverovali da su svi slavili Đurđevdan. A nisu, nego su kao pobedili. Ali samo kao.

Svi su puni ponosa, a ipak kažu malo im glasova - očekivali ljudi više. Izgleda samo oni računaju da u politici koliko abrova, toliko i glasova.

Mi ostali stvari vidimo malo drugačije. Glasova ima koliko ima, a nedovoljno za sve. Kad se bolje razmisli, izgleda da su na izborima svi izgubili. Mi, glasači, najviše. 

A loše prošao i jedan ursovac što je javno kupovao glasove. Tuklo ga, prvo šamarima, pa posle i špicarom u zadnjicu. Al kažu, vratilo se na isto mesto za pola sata. Il ga nisu dobro špicovali, ili mu je izborna muka bila tolika da je morao da rizikuje i bolje špicovanje.

A ovi, šamarači, uviđavni neki ljudi, prvo mu skinuli naočare, vredne 500 evra, pa ga posle učili pameti. Al džaba, ti ga krsti, ono...                                                              

Ima onih koji su ispali iz prve lige, a ima i onih koji su izborili opstanak. Vitezovi Denzijevog okruglog stola dočepaše se svojih šest mandata.

Ako treba ovde biti mudar opravdano je reći - kako su se nadali, ili još bolje, kako su se predstavili i kako ih pamtimo, dobro se nisu i ispod cenzusa uda(vi)li.


Po izjavama radikala, mrskih gubitnika, ovo nije bilo vreme izbora,  nego kupovine i prodaje glasova. Kažu i da je nepravilnosti bilo na mnogo mesta.

Oni pošteno radili, i ostali ispod cenzusa, da prave društvo Novoj Srbiji. Eto kako onaj ko visoko leti, nisko pada. Pa posle zašto mrze Tomu? Pa eto zato.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: