Nazad

Kad direktor kasni

Izvor: OK RADIO - Seks i grad - Četvrtak 31.01.2013 - 10:30

Šta se desi kad neko u Vranju kasno, u odnosu na svoje ambicije, postane direktor?

Ilustracija

Pa ništa, prvo se zakune da neće trošiti pare kao njegovi prethodnici.

Pa onda ode kod vladike Pahomija, klekne i zavetuje se da će uhvatiti sve krađe svog prethodnika.

Pa ništa, posle opet ode pa kod vladike, pa klekne, a ovaj ga razreši zaveta. Pa nije ni Pahomije lud.

Za utehu, Troimeni direktor zaposli prve saradnike, šofera i sekretaricu. Neko bi naivno pomislio da bi mu prvi saradnici morali biti arhitekte, inžinjeri ili slični građevinci, ali bi se baš prevario.

Kad se kasni, nema bližeg saradnika od šofera, to je jasno i laicima.

Pa kad direktor kasni, on mora da nadoknadi to vreme zakašnjenja, zato se slika za bilbord.

Dobro, to em nije po zakonu, em je reklamiranje stranke, i to SNS-a, na kvarno, em je ružno, em je potpuno besmisleno, jer ni jedan jedini šofer zbog direktora ukoričenog u odelo ovde neće svratiti.

E sad, da je malo razgolićen, možda bi se neki i našao. Al nije.

Kad direktor kasni, malo su mu dva, nego mora da ima tri imena. Da ga poznaju ljudi, još po nečemu osim po familijarnom određenju.

Kad direktor kasni, on prvo mora da kupi skupa kola, da se zna da je direktor. Kakav je to direktor koji se vozi u kršeni C 5? Ne, izdaleka mora da se vidi ko je ovde ko.

Kada je i to malo da se nadoknadi kašnjenje, onda se mora pribeći krajnjoj meri - povedi obožavaoce u kafanu i pokaži da si direktor.

Ima i račun - nije se štedelo.

I to onako direktorski, teletina pod sač, pa mešano meso, pa malo slano, malo ljuto, al sve to zaliveno koka kolom. Ništa doktor Džekil i mister Čivas.

E, sad, Dragan Nikolić, šef SNS-a, javno se hvalio da ni jedan direktor SNS-a nije potpisao ni jedan jedini račun za reprezentaciju, od kad su oni došli na vlast.

Kad ono, njegov čovek platiće kafanski račun na 200.000 dinara! To je onako, otprilike, da, recimo, košarkaški klub živi čitavu godinu.

I na kraju, direktor koji kasni počne da razvrstava novinare, na one koji to jesu i one koji to nisu.

Pa jesu oni koji ga vole, a nisu oni kojima je istina draža.

Takvo nipodaštavanje javnosti, takva bahatost i takav odnos prema medijima čak ni ovde, u ovoj rupi na kraju sveta, nije zabeležen. Ovde, gde je ponižavanje nepoželjnih način života.

No dobro. Direktor koji kasni reče neki dan da je Direkciju preuzeo kasno, na kraju građevinske sezone, pa se zato malo radilo. A direktor je postao u junu!

No, ide proleće, pa leto, pravo vrame da građevinci pokažu šta znaju i mogu.

Samo, da se i ovde nešto ne zakasni?

SSB

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: