Nazad

Ko krade, taj i laže

Izvor: OK RADIO - Seks i grad - Četvrtak 30.06.2016 - 13:43

Poštovani čitatelji portala OK Radija, najčitanijeg u Vranju ali i mnogo, mnogo šire, primetili su da u četvrtak ujutru imamo sasvim malo vesti.

Ilustracija FOTO Thinkstock

O, ne brinite, biće toga još, ali čekamo da ostale redakcije zatvore radnju, pa da onda mi objavljujemo stvari. Kad kradu, bar neka to rade sa danom zakašnjenja.

Ideja OK radija oduvek je bila brzina - da budemo prvi, najbrži, najaktuelniji, jer je takav svet u kome živimo, mogućnost  brze komunikacije ima i svoje zahteve.

Ali, tu se javio problem sa „resavcima“, pripadnicima prepisivačke škole novinarstva, koji su navikli da u medijima koriste sve osim sopstvene pameti.

Eto, priču o novom načelniku okruga objavili smo rano ujutru, jer naši čitoci imaju pravo da prvi saznaju sve. TRI medija su u narednih par sati tu priču objavili kao svoju.

Nedavno smo objavili priču u kojim odborima Skupštine Srbije su ovdašnji narodni poslanici. Lično sam birao, i članstvo u odborima poslanika Mitrovića i Ivice Tončeva nisam hteo da pustim u tekst.

Odma uveče to se pojavilo u dnevniku jedne ovdašnje tv stanice na samrti, sa sve mojim izborom. Oni čak nisu ni znali gde treba da gledaju ko je u kom odboru. Dobro ako znaju i ko su poslanici odavde!

Ali, kako je bilo, sad je još i dobro - nekada je zvezda TV Vranje čitala naše priloge kao svoje. Nisam izdržao, pa sam zvao Zuju, koji se Bog zna kako iznenadio - zar ona?

Sad se ispotavlja da je čitava ta redakcija, a i ne samo ona, sazidana na temeljima resavske škole.

A lepo je zamišljeno kad im je podeljeno devet miliona za godinu dana - oni uključe mozak pa smišljaju svoje teme, mi svoje, oni treći i oni četvrti svoje, i narod, dakle građani, informisan je o svemu. I sam bira koga će dalje da prati.

Ovako, resavci, isključujući mozak, teme sabijaju samo na ono što se misli u OK Radiju, pa ispada da svi isto izveštavamo.

To, naravno, nije istina - mi izveštavamo, a oni, srpskim rečima, kradu, pa iz daljine izgleda da smo svi isti. A nismo.


Lepo je kad bi i publika to znala, ko radi kako se radi, a ko krade.

I publika to zna, i zato se ovde zna ko je lider, i ko ima 30.000 poseta dnevno, a ko mesečno.

I dobro je da je tako. Posledica svačijeg ponašanja na kraju je naplata duga, i to u valuti koja nam se najmanje dopada.


A zna se, ko laže, taj i krade, ko krade, taj...

Saša Stojković
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: