Nazad

MASA INCIDENATA na novom auto putu, reagovali Koridori Srbije

Izvor: OK Radio, Tanjug - Seks i grad - Sreda 22.05.2019 - 10:29

Vranje - Koridori Srbije” apeluju na građane da se ne zaustavljaju u tunelima na novootvorenoj deonici južnog kraka Koridora 10 u Grdeličkoj klisuri i da ne prave „selfije”, jer time ugrožavaju i svoju bezbednost i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju.

Slikaju selfije u tunelu, na kolovozu... FOTO: S. Tasić/OK Radio
Od kada je minulog vikenda otvorena deonica kroz Grdelicu, pojedini vozači kršeći saobraćajne propise, zaustavljaju svoja vozila u tunelima, što automatski aktivira alarme u operativno-tehničkom centru, zbog čega posebne ekipe izlaze na teren kako bi pomogle vozaču, koji se, međutim, zaustavio da fotografiše tunel, put...
 
- Nije dozvoljeno zaustavljanje vozila, jer to automatski aktivira alarme u tehničko-operativnom centru, a samim tim posada kreće da pomogne vozaču koji se zaustavio u niši za havarisana vozila - kaže za Tanjug direktor sektora za izgradnju u „Koridorima” Aleksandar Senić.
 
On je apelovao na vozače da poštuju saobraćajne propise i navodi da vozila mogu da se zaustave u tunelu za na to predviđenom mestu jedino ako vozila imaju ozbiljan tehnički problem, odnosno, ako dođe do kvara.
 
- Ako se ispostavi da se zaustavio da bi slikao selfi, onda je to veliki problem za bezbednost ljudi, posade iz tehničkog centra, kao i za druge učesnike u saobraćaju - upozorava Senić.
 
Objašnjava da razume potrebu građana da fotografišu novoizgrađenu deonicu i navodi da je od otvaranja prošlog vikenda ovo preduzeće dobilo značajan broj poziva i čestitki povodom završetka radova i svečanog otvaranja.
 
Šef projekta „Jug” u preduzeću „Koridori Srbije” Leonid Vuković podseća da je brzina na autoputu kroz Grdeličku klisuru u delu od petlje Grdelica do petlje Vladičin Han ograničena na 100 kilometara na čas, što je, kaže, u skladu s brdsko-planinskim terenom kroz koji prolazi ova deonica.
 
Kada je reč o tunelima, podseća, maksimalna dozvoljena brzina je 80 kilometara na čas.
 
Objašnjava da zbog skučenog prostora klisure, projektnom dokumentacijom nisu predviđena odmorišta, ali i da postoje hoteli s parkingom, gde je moguće da vozači stanu i odmore se.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: