Nazad

Maskata skini!

Izvor: OK RADIO - Seks i grad - Petak 29.11.2013 - 10:15

Kako to Vranju i dolikuje, sve se odigralo sporno i mučno ali žestoko, samo što su rezultati još jednog neuspešnog obaranja socijalista i dalje nejasni.

Sa lica mesta

Jasno je, ma ko to želeo da vidi ili ne, prizna ili ne, da su jedini pobednici čitave priče socijalisti. Opet. Da li i zauvek, ostaje da se vidi.

Nije to ni novo ni zanimljivo - otkako ih ruše, oni sve čvršće stoje. Ponekad mislim da je bolje da ih niko ne dira, jer bi onda, možda, počeli da se krune iznutra, da jedu sami sebe.

No, taj dan je daleko, a ono što se gollim okom može videti je činjenica da je gradonačelnik Antić ponovo preveslao svoje političke oponente, dakle sve ostale, i sada suvereno vozi mali čamac po plitkoj vodi.

A nije da nije bilo zajebano - kad se digoše svi da napuste skupštinu, izgledalo je kao da će crveni imati zašta da cvile.

Ono, i to je bilo potpuno interesantno - prvo ode SNS, pa se čekao URS, pa se posle DS kao malo nećkao, sve ko u priči - baba za dedu, deda za repu...

Kad su konačno izašli, dogodilo se baš ono na šta sam ja opominjao još dok je ideja bila u razradi - ustao je jedan od prisutnih socijalista i izdao komandu na samo njima znanom jeziku: maskata skini!

I kad su pale sve maske bilo je jasno ko je od odbornika SNS-a i URS ubačeni socijalistički čovek, jer su se demokrate ko poslušna vojska do kraj držali zajedno.

Sad, ispalo je da Nika kontroliše samo osam od svojih 15 odbornika, a Uroš samo osam od deset.

Proslavili su se LDP, koji je čini se bio zakovan za stolicu, stari antikomunista Novica Mitić iz Rataja i još slavniji borac za demokratiju DJ Paci. Svojim izdajničkim ponašanjem, naravno.

Onda, taj kvorum. Stekao se utisak da bi Tričković držao sednicu i da je ostao sam u sali. Ona bi ženica brojala, dala bi mu inforacidju da su sve potrebne pazne stolice na broju, i on bi nesmetano usvojio rebalans.

U slučaju da mu se sloša, komandos Siniša Mitić imao je rezervni plan - onesvešćenog Tričkovića prebacuje u odborničke klupe, veže mu ruku da stoji podignuta, i kao potpredsednik usvaja rebalans sa jednim glasom preko broja odsutnih. Mrtav ladan, nema šta.

U takvoj situaciji i nije bilo šanse da Antić izgubi. Pitanje je, kako su svi ostali dozvolili da budu onako poraženi?

Eto, DS se svrstao na stranu bundžija, dakle SNS-a. Šta im je to trebalo? Sad će pa da bojkotuju Skupštinu, i tako sebi oduzmu i ono malo medijske pažnje koju mogu da imaju.

Tu je i Uroš, koji se prvi put svrstao na anticrvenu stranu u čitavoj  svojoj karijeri.

Predmnevam, i zadnji. Biće ovih dana novih vesti po tom pitanju, u to možemo da budemo sigurni.

I na kraju, SNS. Iako su bili raspušteni pre sednice Skupštine, pokazali su svoje pravo lice baš oko kvoruma i sličnih dešavanja.

Kasnije u toku noći lepo im je rekao Gašić - SNS ne poima politiku na taj način. I uzeo im ključeve.

I sad, ko je najgubitnik čitavog dešavanja? Pa, tu se možemo složiti sa demoratama - svi mi.

Svi mi, obični građani, koji sve to gledamo,oko toga se prepiremo i navijamo, uopšte o tome mislimo.

Za nas je motka, ne za njih. Što trpimo, bez roptanja i ikakvog otpora, da od naše stvarnosti prave cirkus za koji se čak ni ulaznica ne plaća.

Saša Stojković

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: