Nazad

Moleri naše stvarnosti

Izvor: OK RADIO - Seks i grad - Četvrtak 25.04.2013 - 13:08

I dok gradonačelnik Antara uživa pod palmom u Moskvi, po Vranju se dešavaju mnoge od onih čudnih, doskora neshvatljivih stvari.

Ilustracija

Meni je najzanimljivija „Bitka za RTV“, koju Beli šlem vodi protiv čitavog sveta. Za sada, ima 132 lajkovanja na fejsu, što je sasvim dobar rezultat u toj borbi.

Znači, Beli šlem: ceo svet = 132 : 7.000.000.000. Tolike su mu negde i šanse za pobedu. Ili na nerešno, što bi on pre volio.

No, pustimo tajkune neka brinu sopstvene brige. Skorašnji nastavak „Seksa i grada“ baviće se izborima za Mesne zajednice, borbom titana, konvencijama i inim zajebancijama.

Sada su na red došli moleri. Sećate se one sintagme razočaranih, onog sabijenog bola i gorčine, što samo vispena srpska pamet može da smesti u par reči: „Džaba smo krečili“?

Koliko nam je sad kuća štrokava, jasno je da smo bacali pare, ali ovde se ozbiljno postavlja pitanje molera, dakle izvođača radova.

Zoran Đinđić na vreme je ubijen, da ne gleda one koji su na njegovom imenu napravili karijeru, i ne umire svaki dan od muke.

Eto, vođa odbora DS-a u vreme pobune protiv Miloševića, Čeda Stanimirović, čovek za koga se opravdano sumnja da je sprečio zauzimanje RTV Vranje u noći 6. oktobra, sada je novi član SNS-a.

Znači, poslanik DS-a, predsednik odbora DS-a, vođa pobune DS-a, ode prvo u radikale, a onda, prirodno, u naprednjake.

Njegovim putem krenuo je i nekadašnji narodni poslanik DS-a, šef odbora DS-a, vođe pobune DS-a, čovek koji nikada ne doručkuje ćevape i ljut burek, Dragan Janjić.

Da se razumemo, nije sporno da Nika uzima ljude koji ne vole ljut burek, i koji još ispod jastuka drže Đinđićevu sliku. On se pojačava, sakulja sve što može, raste, i sve mu je dozvoljeno, i sve mu je dobro.

U pitanju su ti ljudi: kako mogu da se gledaju u ogledalo, ujutru? Gde nalaze toliku moralnu snagu?

Savet biračima: da znate sa kim imate posla. I da nemamo iluzija: svi su takvi.

Eto još primera: jedan od osnivača NUNS-a sada će da bude funkcioner UNS-a. To ti je to - ko da Hitler postane predsednik jevrejske opštine, vladika direktor Predškolske a Janja i Čeda naprednjaci.

Ne pričajte sad da mu je to namestio Beli šlem, naravno našim parama. Nije to važno - ko u šlemove veruje, u UNS-u završava.

Vreme je da neko hitno pozove Antaru da se vrati iz daleke i prijateljske Moskve. Priča se ovde, izgleda, intenzivira.   
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: