Nazad

Odložena NEČISTA KRV: Narodno pozorište potrošilo pare

Izvor: OK Radio, Kurir - Seks i grad - Sreda 29.08.2018 - 11:51

Vranje – Premijera adaptacije “Nečiste krvi” Bore Stankovića”, kojom je Narodno pozorište u Beogradu trebalo da otvori jubilarnu sezonu na Velikoj sceni, odložena je zbog nedostatka novca, piše “Kurir”.

Premijera će čekati do januara FOTO: OK Radio/Wikipedia
Nacionalni teatar slavi svoju jubilarnu, 150. sezonu koja je posvećena postavkama dela isključivo domaćih autora.
 
Iako je još zimus najavljeno da će na Velikoj sceni biti izvedena čuvena “Nečista krv” Bore Stankovića u dramatizaciji Milana Neškovića, premijera je odložena za januar, piše “Kurir”.
 
Kako navodi beogradski dnevnik, novac je po predlogu upravnika Dejana Savića potrošen za druge namene, što je potvrdio predsednik Upravnog odbora Aleksandar Gatalica.
 
- Pomerili smo premijeru "Nečiste krvi" za januar jer je bilo potrebno da se sredstva prebace za međunarodne aktivnosti Narodnog pozorišta sa Grčkom - rekao je Gatalica.
 
Nacionalni teatar je tokom leta imao premijeru Aristofanove komedije "Pluto", koprodukciju s Nacionalnim teatrom Grčke iz Atine u Epidaurusu, kao i "Topografije raja" sa pet pozorišta iz Evrope u čuvenom Dramatenu iz Stokholma. 
 
Umesto novca namenjenog za međunarodnu saradnju, potrošena su sredstva koja namenjena za druge aktivnosti, a upravnik i proslavljeni dirigent Dejan Savić, kako su u utorak saopštili, nastupao je u Kini i Italiji.
 
Sezona u Narodnom pozorištu će, ipak, nesmetano startovati 1. oktobra na sceni "Raša Plaović" premijerom "Balkanskog špijuna" po tekstu Dušana Kovačevića i u režiji Tanje Mandić Rigonat.
 
Inače, rekonstrukcija pozorišta planirana tokom leta nije još ni počela, tako da se predstave neće igrati na Velikoj sceni sve do zime
 
Trenutno se čeka da pobednik tendera krene u zamenu sedišta u dvorani i ulepšavanje fasade, što po ugovoru može da traje i tri meseca, piše “Kurir”.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: