Nazad

Podmlađivanje sopstvenom krvlju

Izvor: OK radio - Seks i grad - Subota 22.10.2022 - 09:52

Terapija PRP (plazma obogaćena trombocitima) je revolucionarna metoda koja koristi terapeutska svojstva Vaše krvi, kako bi potpomogla regeneraciju tkiva. Koristi se u najrazličitijim granama medicine od ortopedije i kardiologije, preko hirurgije i sportske medicine, do klasične i estetske dermatologije.

Foto: free image
U estetskoj dermatologiji se primenjuje za ublažavanje bora, podizanje tonusa kože, ublažavanje strija, celulita i ožiljaka, za sprečavanje opadanja kose i jačanje kose itd. Izuzetno je popularna jer nije invazivna, potpuno je prirodna, pa tako nema mogućnosti da dobijete alergijsku reakciju, a od neželjenih dejstava može se javiti blaga iritacija ili modrica koja vrlo brzo prolazi.
Ono što moje pacijente najviše zanima jeste kako se radi sam tretman, da li je bolan i kakve rezultate mogu da očekuju. Tretman započinjete tako što Vam sestra ili lekar vadi uzorak krvi iz vene. Zatim se taj uzorak stavlja u aparat za centrifugu u kome se iz krvi izdvaja plazma obogaćena trombocitima. Nakon toga se izdvojeni serum može aplicirati u kožu na nekoliko načina – mezoterapijom, dermapenom, derma-rolerom, injekcijama i td. Tretman traje 45 – 60 minuta i radi se u lokalnoj anesteziji. Optimalni rezultat se može videti nakon 3-4 nedelje, a efekat može trajati i preko godinu dana. Ova terapija se odlično može kombinovati i sa drugim procedurama, poput recimo hijaluronskih filera, niti i td.
 
Iako je potpuno bezbedna i prirodna, ova terapija ipak ima određene kontraindikacije (poput malignih oboljenja, sistemskih oboljenja krvi, akutnih infekcija, određenih autoimunih i hroničnih oboljenja i td), pa je zato izuzetno bitno da tretman radi lekar koji je za to obučen. Znanje i iskustvo lekara predstavljaju garanciju za uspeh i optimalne rezultate tretmana.
 
PRP terapija, poznata još i kao «vampirski tretman», Vam obezbeđuje zdraviju, sjajniju, dobro hidriranu kožu, sa smanjenim borama i bez opuštenosti. Može se primeniti na licu, vratu, dekolteu, šakama ili bilo kom drugom delu tela kom je potrebna rejuvenacija. Poboljšanje izgleda kože je veoma primetno, ali se dešava postepeno, tako da nema naglih promena usled kojih svi oko Vas znaju da ste se podvrgli nekom estetskom tretmanu. Sve ovo PRP terapiju čini idealnom tehnikom u borbi protiv starenja kože i prevenciji uticaja vremena i okoline.
 
Budite najbolja verzija sebe i istaknite svoju lepotu.
 
Dr Konstantinos Bourelakis (estetske medicine)
Kontakt telefon: 065/ 59 13 172
Instagram: dr_konstantinos

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: