Nazad

Strpljen – spašen ili uterivanje u RED po vranjski (FOTO)

Izvor: OK Radio - Seks i grad - Nedelja 29.03.2020 - 13:02

Gotovo dve sedmice po uvođenju vanrednog stanja, Vranjance je još uvek teško uvesti u red.

(Ne)red u centru Vranja FOTO: G. Mitić/OK Radio
Iako je stanje vanredno, redovne obaveze se moraju obaviti, bilo da se radi o nabavci neophodnih potrepština ili nekog drugog posla.
 
Jedna od osnovnih mera predostrožnosti u sprečavanju širenja zaraze je držanje odstojanja među ljudima i tu je pravilo jasno: distanca mora biti najmanje jedan i po, idealno dva metra.
 
Fotografije načinjene ove sedmice govore da u našem gradu nije jednostavno držati se ove jednostavne preporuke, te da ljudi često ne haju za neophodnu distancu.
 
Kao da će posao brže da završe ukoliko su bliže jedni drugima.
 
Izveštaji sa lica mesta govore da su Vranjance, u više navrata, u red morali da uteruju pripadnici policije koja patrolira gradom, te je red uspostavljen tek nakon njihove intervencije.
 
Još jedno zanimljivo zapažanje sugeriše prizor tokom nedeljne kupovine građana starijih od 65 godina.
 
Na fotografiji se vidi da vremešni Vranjanci strpljivo u pravilnom redu, na propisanom odstojanju i sa zaštitnim maskama, stoje u koloni i čekaju da pazare u apoteci.
 
I ovoga puta se pokazalo da su najstariji građani ujedno i najdisciplinovaniji, te da se drže one stare strpljen - spašen.

Foto Galerija

Red je red

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: