Nazad

Suština prevare

Izvor: OK RADIO - Seks i grad - Ponedeljak 07.10.2013 - 17:19

I u Vranju je, nekim čudom, obeležen 5. oktobar, onaj datum za koji svi znaju da je važan, ali su mnogi zaboravili zašto je to tako.

Vranje, 5. oktobar 2000. godine

Mnogo, čak 13 godina je prošlo od tog doba kada je dim iznad zapaljene Skupštine označio kraj  jednog vremena, možda najsramnijeg u čitavoj istoriji Srbije.

No, brzo se pokazalo, svi oni koji su nam uništili živote, pojeli mladost, osramotili nas u civilizovanom svetu, ostali su netaknuti, spremni da nas zajašu još jedan krug.

I nije dugo prošlo, eto njih.

Da nije tako, zar bi samo DS izašao da obeleži 5. oktobar, i to skromno da skromnije biti ne može?

Gde je DSS, glavni dobitnik 5. oktobra? Ili se Koštuica stidi što je postao predsednik na talasu promena koje su izazvali i izveli neku drugi ljudi?

Gde su eksperti, koji su baš na krilima promena postali URS, od skromne nevladine stručnjačke organizacije?

Gde je Nova Srbija na ulici, da nam pokaže da još postoji, da je još ima, i da je spremna da se i dalje bori za ideale 5. oktobra, boreći se tako za sopstveni život?

Ipak, najčudnije je što na ulici te subote nije bilo Nike i njegovih naprednjaka. Njihova današnja proklamovaana borba za civilizovanu i normalnu Srbiiju nije ništa drugo do petooktobarski put, put promena, reformi i normalizacije.

Naprednjaci su sada propustili pravu šansu da ih javnost doživi kao ozbiljne reformiste, one koji zaista, a ne samo deklarativno, žele da menjaju srpsku svest, najveću prepreku svakom normalnom životu, ma kako ga ko zamišljao.

Zapravo, na ulici jedino nije bilo mesta za socijaliste, protiv kojih je 5. oktobar i pokrenut.  I jedino su oni bili sa pravom odsutni.

I jedino oni mogu sa strane da posmatraju stvari, i da se grohotom smeju, pevajući svoju omiljenu pesmu o krečenju i uzaludnosti tog rada.

Dok je nama nas, to će nekako tako i biti. Svi će, čim osete čari vladanja, malo po malo postati socijallisti, dok ne ispune svoju svrhu, i prepuste mesta novim kandidatima za crvenjenje.

Suština prevare dovedena je do totalne neprepoznatljivosti, jer se na čelu pobune protiv nas nalaze naši ljudi, čisto da bi mogli da kontrolišu naš gnev i okrenu ga uvek i iznova uvek u svoju korist.

Zato, nemojte nas više zamajavati, i zabranite proslavu 5. oktobra, obeležavanje tog datuma, i sve što je vezano za njega.

Sve se to slučajno dogodilo, na plećima čoveka koga više nema, i u istoriju je otišlo zajedno sa časom kada je i njega nestalo.

Sada nam ostaje samo još da vidimo kraj ove otužne farse. Da vidimo, svi zajedno, dokle ovo ludilo može ići.

Ali, slutim, jer slutiti još jedino znam - zid je tu negde, tik iza nas.

Saša Stojković SSB

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: