Nazad

Tihi, Prle i ostali ilegalci

Izvor: OK RADIO - Seks i grad - Četvrtak 12.12.2013 - 10:56

Posle burne nedelje, političari u Vranju kao da su postali Tihi i Prle, koji su se u strahu od mrskih Nemaca povukli u potpunu ilegalu.

Tihi, Prle i Paja

I ovi naši ko da se nečeg plaše, nigde ih nema.

Najzanimljiviji detalj oko izbacivanja URS-a iz vlasti je, uz činjenicu da niko ništa nije pitao nekada moćni SNS, ta priča da je gradonačelnik Antić bio na slavi kod svog pomoćnika Dragana Janjića.

To bilo na Mitrovdan, a već ga na Vavedenje smenio sa funkcije. Socijallisti baš po nekad znaju da pokažu ljubav prema bližnjima.

U Vranju mir i tišina kad ga nema Antić. Nije to znak da je on pokretač svega i svačega, nego da je naš sistem takav - sve zavisi od prvog čoveka, baš sve.

Da ga zaveje zima u dalekoj ali ništa manje prijateljskoj Rusiji, ovde se ništa ne bi dešavalo do proleća.

Pa šta čini naš vrli gradonačelnik u dalekom ali bliskom Sankt Petersburgu? Kao jedini predstavnik Srbije tamo je potpisao nekakvu slavjanofilsku deklaraciju, po kojoj ćemo, verovatno, mi i Rusi zauvek ostati braća.

Malo ko će to naravno ovde i da primeti, osim onih kojima je poruka upućena. A upućena je onima što seriju „Ravna gora“ ne mogu da gledaju ni na reklamama, onima što još kriju Stalljinovu slliku i 4. maja idu da pevaju „Bandjera rosa“ pred Kućom cveća.

I to je dokaz u koliko smo svi mi u dubokom ponoru, iz koga se ne vidi ni dan, a kamoli sunce.

Ono, nisu ni drugi nešto specijalno bolji. Eto, Nka ga nema nigde od kako je rasušten odbor SNS-a. A i oni, do sada su bili samo raspojasani, a sad su i raspušteni.

Povukao se Nika u miran život i čeka rasplet. Svoje greške sad sam plaća, opet, svestan da će uvek dobiti još jednu šansu. Ne zato što je mnogo jak, nego zato što su ostali slabi.

Iz prinudne hibernacije Nikolić će se pojaviti iznenada, ni od koga očekivan, i tek će onda biti rusvaja.

U tome će mu svakako pomoći i smenjeni Uroš Trajković. Mora da mu je malo čudno što više nije direktor. Posle toliko godina.

Ali, i on će se prenuti brzo, i tražiće, i čini se brzo i naći, ortake za preduzeće koje će pokušati da sruši Antića.

Uroš ne greši kada kaže da je Zoki sada usamljeni jahač, nešto kao Dok Holidej, koji dolazi tiho i ide u legendu.

To je put svakog političara, mislim dolazak i odlazak, i za njih je jedino važno koliko sam put traje.

A za nas jedino važno pitanje je kako ćemo preživeti do sutra. I ima li koga da nam u tome pomogne.

Odgovore ćemo dobiti kada ova tišina prođe, kada posle novogodišnjeg krene i prdizborno ludilo. Tada će svaka zverka da pokaže trag.

A samo možemo misliti kakvi će im tragovi biti kada počne rat, kad se ovako ponašaju, sad kad je mir.

Makar ovako varljiv i prividan.
 
Saša Stojković

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: