Nazad

U Ćukovcu poskoci ispod praga kuće

Izvor: OK Radio - Seks i grad - Ponedeljak 05.04.2021 - 10:28

Porodica Stošić iz Ćukovac kod Vranja u subotu uveče u pomoć je pozvala Vladicu Stankovića, jer su u svom dnevnom boravku primetili otrovnu zmiju poskoka.

FOTO: FB

- Taj deo porodične kuće je starija gradnja. Zmije su ušle unutra. Pre oko tri dana su izbacili jednu, ovo je bila druga.

Zmija je izašla ispod praga. U starim kućama miševi prave rupe, pa ih i one najverovatnije koriste. Krenu po hranu, jer se hrane glodarima, i na taj način se kreću kroz te rupe.


Pozvali su me oko 20 sati, ona je tad već izašla ispod praga, pa se vratila kada ih je primetila
- ispričao je Vladica.

Kako objašnjava, ekspresno je došao u porodičnu kuću i imao je problema da je izvuče.

Naime, zmija se sklupčala ispod praga, te se Vladica dobro pomučio da dođe do nje, a ukućani su čak razmatrali i da li da izbiju prag.


U pitanju je bio odrasli primerak poskoka. Poskok je jedna od najotrovnijih u Evropi i Srbiji. Lako je prepoznatljiva po rogu na glavi i šarama u obliku romboida. Krajevi su joj deblji u odnosu na neotrovne zmije i imaju oblik zenica poput mačke, što omogućava da dobro vide noću.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
mionica u srcu
05.04.2021. , 14:14
da je su pragovi i temelj radjeni sa kamenstruganikom iz mionice ne bi tako bilo :) nauk za lsedece majstore koji prave kucu samo kamenstruganik