Nazad

Za kim zvone naprednjačka zvona?

Izvor: OK RADIO - Seks i grad - Petak 25.10.2013 - 13:06

Dešavanja u Srpskoj naprednoj stranci u Vranju, bolje reći taj cirkus u nastavcima, koji je u nekoliko dana gledalo čitavo Vranje, a sa njim i Srbija, nikako se ne približavaju svom logičnom kraju.

SNS: Kud plovi ovaj brod?

U ovakvoj situaciji, u koju je trenutno najvažniju, najveću i najpopularniju srpsku stranku dovelo i činjenje i nečinjenje mnogih njenih članova i lidera,  šta bi pa to bilo razrešenje situaije?

To sigurno nije odlazak Dejana Tričkovića, jer on nikad i nije bio nešto važno u SNS-u.

Kažu, od 9. maja nije ušao u prostorije stranke. Pa sad, ako je to istina, šta ima više da ga izbacuju, mislim, kad već nije unutra? I to bušilicom?

Imenovanje Dragana Nikolića za prvog čoveka vranjskog odbora? On to nesumnjivo i jeste i bez te zvanične funkcije, i ovo je njegov odbor, kao što je Tričković njegov izbor.

Znači, nije ni to. Pa šta je onda, u čemu je kvaka, što nam se veseli srpski svet smeje dok priča o bušilicama, obijanju, šamarima, ukradenim parama?

SNS se u Vranju, kao i u čitavoj Srbiji, nalazi u pomalo prokletoj situaciji - stranci je zapao komad koji sve teže guta. Ili, veće je parče od usta koja bi da ga žvakaju.

I sad je tu cela kvaka - dok se SNS davi od prevelikog dela kolača, svi okolni kibiceri se trse da im pomognu, ne bi li nešto za sebe ušićarili.

Zato su tu Denzi, Mice, Eržika, Čeda, i ko zna ko još javno i tajno.

Al im da napreduju smetaju oni koji su odranije tu - i Tričković, i Bojana, i ko zna ko još.

I sada se tamo pravi pakao. Pakao, smešan svetu, a štetan i ružan za Vranje.

No to su njihovi problemi. Mene daleko više ljuti odnos prema javnosti vranjske ispostave najveće srpske stranke. Ima tu da se brine, pa i za glavu hvata.

Ima nekoliko činjenica - po nečijoj odluci, a biće da je to bio Dragan Nikolić, koji ne voli nikakvu drugu sliku o sebi osim one koju sam projektuje, na sastanak u SNS-u puštena je samo novinarka RTV-a, Marija.

A priča se da je ona tamo, kao predstavnik  javnog servisa, dakle građana, napadala Tričkovića kao osa, ispunjavajući tako plan nastao u nečijoj dobro organizovanoj glavi.

Ili pak iz ličnih razloga, jer je Tričković bio glavni zid koji je dotičnoj noviinarki onemogućio da pređe na rad u sigurnnost gradske Uprave?

Opet, ko dozvoljava da neko u ime javnog servisa, dakle građana i njihovih para, tera privatne pizme?

I sad - kako to da je samo RTV Vranje podobna da prati dešavanja koja su zvanična u stranci? Ko sme da bez informacije ostavi one pretežne konzumente vesti koji nikakve veze sa tom televizijom nemaju?

Kome treba javni servis čiji novinari na zadatke idu da bi ispunili partijski plan?

Kojim građanima i iz kojih razloga je potrebna i ovakva politika, i ovakvo informisanje o njoj?

Naravno, radi se o potpunoj kontaminaciji javnosti i informacija, cenzurisanju medija, potpunoj i ničim prikrivenoj autokratiji, pokušaju da se u medijskom sutonu ušićari sve što se može.

U takvoj situaciji, Vranjanci bi morali biti uvređeni. Ali, ne, to se nikoga ne tiče. I neće se ni ticati, dok god gori komšijino seno.

U takvom odsustvu građanstva, šta nama preostaje, osim da se pitamo za kim to naprednjačke zvona zvone?

I da unapred znamo odgovor, što bi rekao matori Nik: zvona uvek zvone za tobom.

Saša Stojković
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: