Nazad

Dugovi veći od tri milijarde

Izvor: OK RADIO - U fokusu - Sreda 30.01.2013 - 13:17

Dugovanja Vranjanaca prema Elektrodistribuciji dostigla su tri milijarde dinara. Svako domaćinstvo u Vranju u proseku duguje oko 29.000 dinara.

seča struje zbog neplacenih računa

 

Prema rečima Miroljuba Rašića, rukovodioca sektora za trgovinu električnom energijom, od ukupno 62.000 vranjskih domaćinstava njih 15.000 svakog meseca dobija opomene pred isključenje sa elektromreže. 
 
- Ukupna dugovanja korisnika iz Vranja, Hana, Bujanovca, Preševa i Trgovišta, područja koje pokriva vranjska Elektrodistribucija iznose oko 4,2, milijarde dinara.  Dug pravnih lica manji je od dugovanja domaćinstava i iznosi oko 1,2 milijarde dinara. Nakon opomena isključujemo dužnike, a onda idemo i na utuženja – kaže Rašić.  
 
Potrošači dug za utrošenu električnu energiju prema Elektrodistribuciji mogu izmiriti na više mesečnih rata, objašnjava Rašić.
 
- Kriterijumi za obustavu električne energije su visina duga, ali i dužina neplaćana utrošene struje. Kupac može biti isključen i za manji iznos dugovanje ukoliko nemamo nikakvu uplatu u prethodnih deset meseci, kako ne bi došlo do zastarevanja potraživanja - objašnjava Rašić. 
 
Redovne platiše imaju popust od pet odsto na tekuću mesečnu potrošnju zbog redovnog plaćanja, podsetio je na kraju Rašić.   
 
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: