Nazad

Gde sa smećem kad kuća "progleda"?

Izvor: OK RADIO - U fokusu - Ponedeljak 11.03.2013 - 13:03

Kabasto smeće ili druga vrsta otpada, odloženi pored najbližeg kontejnera, slika je koja se često može videti na vranjskim ulicama, naročito u sezoni prolećnog čišćenja kuća.

Pored kontejnera najsigurnije

Iako je u Vranju, za iznošenje ovakve vrste otpada zaduženo preduzeće „Komrad“,  Vranjanci svoje stare krevete, šporete, televizore i ostalo, radije ostavljaju pored kontejnera i time ruže sliku grada,  kažu nadležni.

Vladimir Simonović, tehnički rukovodilac u Komradu, za OK Radio kaže da je nesavesnost građana po ovom pitanju veliki problem za grad.

- Po odluci Komunalnog uređenja grada, u obavezi smo da u toku proleća i pred zimu, sakupljamo ovakav otpad i odvozimo ga na gradsku deponiju.  

Mimo ovoga, 24 sata  dnevno primamo pozive građana  ukoliko žele da  kabaste stvari  iznesu iz svojih kuća. Ali i pored toga što je naš dolazak besplatan, vrlo je slab odziv sugrađana.

Izgleda da im je  mnogo  lakše da smeće ostave pored najbližeg kontejnera,  bez obzira što time narušavaju i izgled, ali i higijenu našeg grada – kaže  Simonović.

Simonović na kraju zajključuje da na vranjskim ulicama ima dovoljan broj kontejnera, jedino nedostaje  povećan nivo svesti kod građana.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: