Nazad

Hana na svakih10 dana mora u Švajcarsku: Potreban novac za nastavak lečenja

Izvor: OK Radio - U fokusu - Petak 29.11.2019 - 00:37

Hani Gligorov, dvogodišnjoj devojčici iz Bunuševca kod Vranja, otkriven je tumor na oba oka, a njeno dalje lečenje, nakon Niša i Beograda nastavljeno je u Švajcarskoj.

Mala Hana posle operacije u Švajcarskoj. FOTO: Lična arhiva

Hana i njeni roditelji na svakih 10 dana moraju u Švajcarsku zbog daljeg lečenja, nakon prve hemoterapije, a kako su lekari najavili dvojčica do svoje šeste godine mora na redovne kontrole.

Otac devojčice Novica Gligorov, kaže da su on i supruga bez posla, kao i da imaju još jednu četvorogodišnju devojčicu.

- Bolest je otkrivena početkom leta. Nakon Kliničkog centra u Beogradu, upućeni smo na Institut za onkologiju.

Hana je u Beogradu primila već jednu hemoterapiju,
a lečenje je nastavljeno u Švajcarskoj.  Od avgusta, pa na dalje odlazimo u Švajcarsku, jer  Hana tamo prima terapiju.

Trebalo bi opet da otputujemo, moramo na svakih desetak dana da idemo. Troškove lečenja u Švajcarskoj pokriva Fond za zdravstveno osiguranje, a ostalo, kao što su put i smeštaj, moramo sami da platimo.

Supruga je bez posla, a ja povremeno  radim kao moler
- kaže Gligorov.

On apeluje na sve ljude dobre volje, kao i firmeipreduzeća,dapomognukolikomogu, kako bi im olakšali ovaj period u životu da Hnai obezbede adekvatno lečenje.

Svi koji žele da pomognu porodici Gligorov,  mogu sredstva da uplate na račun u Komercijalnoj banci 205-9011006064889-52

Za ove namene otvoren je i devizni račun kod Vojvođanske banke RS35325934170246893538, na ime Novice Gligorova.

 

Ovaj tekst proizveden je uz pomoć i podršku grada Vranja u okviru projekta "Živimo zajedno a ne jedni pored drugih". Sadržaj ovog teksta i stavovi izneti u njemu isključiva su odgovornost OK Radija i ne izražavaju stavove i mišljenja grada Vranja.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: