Nazad

I Vranjanci otkrili "elektronske"

Izvor: OK RADIO - U fokusu - Ponedeljak 04.02.2013 - 10:48

Elektronske cigarete poslednjih godinu dana postale su pravi hit u Vranju.

elektronska cigareta

Prodavci kažu da su najčešći motivi za njihovu kupovinu odvikavanje od pravih cigareta, ali da ima i onih koji ih kupuju iz pomodarstva .

Dalibor  Popović  iz Vranja je za sada jedini zvanični prodavac ovakve vrste cigareta u Vranju. Pre nego što je počeo da ih prodaje, prvo ih je i sam  koristio.

- Naručio sam ih za sebe i od tog momenta  više nisam zapalio ni jednu klasičnu cigaretu.  Počeo sam da ih preporučujem prijateljima, a oni svojima.

Kada sam u jednom trenutku video da je sve veći broj  ljudi zainteresovan da na ovaj način ostavi pušenje, rešio sam i da ih prodajem – priča ovaj, sada bivši pušač.

Popović kaže da kada je 2010. počeo sa prodajom, Vranjanci su bili skeptični, a sada, je potražnja tolika da je on nedavno otvorio i maloprodajni objekat  u kome nudi veliki izbor ovakvih cigareta .

- E-cigareta se sastoji iz dela sa nikotinskim  punjenjem, zatim elektronskog  raspršivača, i baterije koje se punI.

U metalnoj  cevčici koja ima komoru stavi se tečnost sa određenom aromom.  

Kada pušač snažno povuče dim, baterija zagreva raspršivač, sagoreva tečnost i tada nastaje vodena para obogaćena nikotinom i aromom - kaže on.

E-cigareta , tvrdi Popović, nije štetna za zdravlje. Ne sadrži duvan, katran i hiljade drugih štetnih sastojaka. Jedino je u aroma- tečnosti  prisutan nikotin , ali kupac bira da li će uzeti bočicu sa šest, 12, 18 ili 24 miligrama nikotina koji je sadržan u jednom mililitru tečnosti.

- Nikako ne smemo zaboraviti i ekonomski aspekt  gde se računicom došlo do podatka da je pušenje  ovih  cigareta  pet puta jeftinije od duvanskih –ističe on.

Popović napominje da se u njegovoj prodavnici može naći oko 11 modela elektronskih cigareta, a cene su u rasponu od 3.000 do 10 000 dinara.

Bočica aromatizovane tečnosti je 800 dinara i dovoljna je za otprilike jedan mesec.

Upotreba E-cigarete  dozvoljena je na svim javnim mestima  i prostorijama  gde su duvanske zabranjene.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: