Nazad

Inspektorat u ofanzivi: Milionske kazne za UGOSTITELJE

Izvor: OK Radio, mediji - U fokusu - Nedelja 29.09.2019 - 14:13

Jesen će u Srbiji biti tmurna za pevače i ugostitelje koji ne poštuju zakon, jer će krenuti pojačane kontrole poštovanja Posebnog kolektivnog ugovora za radno angažovanje estradnih umetnika i izvođača u ugostiteljstvu, a oni koji budu uhvaćeni u prekršaju suočavaju se sa potencijalnim milionskim kaznama.

Kazne do dva miliona dinara, predviđeno i zatvaranje objekata FOTO: Free Images
Sve ovo utvrđeno je na seminaru koji je održan krajem septembra u Vrnjačkoj Banji u organizaciji Inspektorata rada Srbije i Samostalnog sindikata estradnih umetnika i izvođača Srbije
 
Glavni govornici bili su Direktor Inspektorata Stevan Đurović i predsednik Sindikata Dragiša Golubović koji su utvrdili da je dosadašnjom primenom povećan broj zaključenih ugovora za oko 30 odsto, pa samim tim i priliv u budžet RS, ali i dali uputstva ovlašćenim licima za dalje delovanje na terenu.
 
Tako će u sledećem periodu Inspektori u koordinaciji sa sindikalnim kontrolorima pojačati kontrole sa ciljem da svi muzičari i ugostitelji poštuju prošireno dejstvo ugovora koji je potvrdila Vlada RS
 
Ukoliko ne budu imali zaključene ugovore, ili izvođači ne budu imali legalne isprave-uverenja ili potvrde, kazne predviđene zakonom o radu u ovom slučaju kreću se i do dva miliona dinara, a po zakonu o porezu na dohodak građana predviđeno je i zatvaranje objekata.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: