Nazad

Još jedan sajam zapošljavanja

Izvor: OK RADIO - U fokusu - Petak 26.10.2012 - 13:37

Sajam zapošljavanja u Vranju održan je u petak u hotelu “Vranje”, u organizaciji vranjske filijale Nacionalne službe zapošljavanja.

Detalj sa Sajma
Na sajmu je  učestvovalo 20 poslodavaca kojima je potrebno 200 radnika. 
 
Na svakom štandu firme su istakle koliko im je radnika i kog profila potrebno. 
 
Iako su najtraženija zanimanja iz obućarske struke, tekstila i trikotaže,  vlasnicima vranjskih firmi nedostaju i ekonomisti i pravnici. 
 
Među traženim zanimanjima su stolari, tapetari kao i prodavci. Ovoliko interesovanje nezaposlenih do sada nije zabeleženo. 
 
Ana Vladković osam godina čeka posao u struci. 
 
Završila je Poljoprivrednu školu i kaže da je popunila nekoliko prijava i razgovarala sa nekoliko poslodavaca.
 
Marija Jovčić predstavnik preduzeća „ Morava enterijeri“, kaže da firmi nedostaju magacioneri i lakireri. 
 
Dragana Nakić portparolka NSZ objašnjava da se efekat Sajma zapošljavanja prati u narednih šest meseci.   
 
- Ponude su vrlo jasne, a sva lica imaju jednake šanse u ovom trenutku da konkurišu i na najbolji način se predstave poslodavcima. Sajmovi su moderan oblik povezivanja, potreba tržišta rada, odnosno poslodavaca i nezaposlenih – kaže Nakićeva. 
 
Sajam zapošljavanja otvorio je Dejan Tričković, predsednik vranjske Skupštine, koji je kazao da je nezaposlenost najveći problem Vranja i da bi rešavanjem tog problema bila rešena i migracija stanovništva. 
 
Na posao u Vranju trenutno čeka 8.700 lica, a stopa nezaposlenosti je za 25 odsto veća u odnosu na ostali deo Srbije, pokazuju statistike. 

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: