Nazad

Komrad: Evo kako ćemo pazariti na PIJACAMA

Izvor: OK Radio - U fokusu - Petak 20.03.2020 - 14:56

JKP „Komrad“ dostavilo je saopštenje za javnost o režimu pijačne prodaje na pijacama za koje je odgovorno ovo javno preduzeće.

Prodaja će biti dozvoljena samo unutar pijačnog prostora FOTO. JKP
Na teritoriji grada Vranja i gradske opštine Vranjska Banja postoje četiri pijace mešovite robe i stočna pijaca koja se nalazi u selu Ristovac
 
Odlukom Gradskog štaba za vanredne situacije odlučeno je da se u subotu obustavi, odnosno spreči van pijačna prodaja
 
Prodaja će biti dozvoljena samo unutar pijačnog prostora uz korišćenje pijačne opreme odnosno tezge i u rashladnim vitrinama. 
 
Prioritet će imati svi već dosadašnji zakupci tezgi i prodavci poljoprivrednih proizvoda
 
Na pijaci "Ogledna stanica" će svi zainteresovani prodavci moći da prodaju svoje poljoprivredne proizvode i sezonsko cveće bez pijačne nadoknade odnosno neće se vršiti naplata pijačne baždarine
 
Prodavcima polovne robe biće onemogućena prodaja svojih proizvoda na pijacama u Vranju i Vranjskoj Banji, obzirom da je poreklo te robe iz inostranstva i da postoji mogućnost zadržavanja virusa COVID 19 – korona virusa
 
Stočna pijaca u Ristovcu neće raditi u nedelju.
 
Pijačni prostor će biti uredno dezinfikovan baš kao i pijačne tezge i rashladne vitrine za prodaju mlečnih proizvoda. 
 
Svi prodavci na Mlečnoj pijaci neće moći da uđu unutar Mlečne pijace ukoliko ne nose zaštitne maske i zaštitne rukavice
 
Na Mlečnoj pijaci biće ograničen broj ulazka od strane kupaca kako bi se ispoštovala preporuka stručnih lica iz službe Zavoda za javno zdravlje.
 
Zakupcima pijačnih tezgi starijim od 65 godina i eventualnim kupcima starijim od 65 godina, biće zabranjen ulazak na pijacu, njihovu robu mogu da prodaju mlađi članovi njihove porodice ili lica koje oni ovlaste.
 
Na svim kapijama na pijacama biće dežurna lica - volonteri koji će vršiti dezinfekciju svakog prodavca i kupca koji uđe unutar pijačnog prostora, a uz volontere će na pijacama dežurati Komunalna policija i predstavnici MUP-a kako bi se u potpunosti ispoštovala odluka Gradskog štaba za vanredne situacije.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: