Nazad

Lokne ponovo u modi

Izvor: OK RADIO - U fokusu - Subota 09.03.2013 - 09:01

Lokne, svih oblika i veličina, u prirodnim, takozvanim toplim tonovima, ovog proleća, kažu vranjski frizeri, carovaće vranjskim ulicama.

Ilustracija

Sandra Anđelović, poznata vranjska frizerka, za OK Radio kaže da Vranjanke prate trendove i imaju naviku da redovno odlaze frizeru.

- Sve žene koje drže do sebe i svog stila, a takvih je sve više, dolaze i neguju  kosu.

Ima žena koje godinama samo održavaju  svoju frizuru, ali ima i onih koje na moj predlog menjaju i boju i oblik kose.

U poslednje vreme, bez konkurencije su razne vrste lokni na svim dužinama kose, vrlo su zahvalne za sve prilike, a pogodne su jer žene mogu i same da ih naprave kod kuće uz pomoć viklera ili figara – objašnjava Sandra.

Doskorašnjem trendu, „peglanoj kosi“, kada je gotovo svaka devojka ili žena tražila ispravljanje kose, po rečima ove frizerke, definitivno je „odzvonilo“.

- Retko koja žena sada traži da nakon feniranja, dodatno ispravljam kosu presom, što samo dokazuje da prate trendove i primenjuju nove stilove koje gledaju po časopisima i na modnim pistama. Isti je slučaj i kod farbanja.

Nije retkost da plavuša dođe sa željom da postane brineta, dodajući osnovnoj boji, pramenove u nekoliko nijansi smeđe boje. Najbitnije je da nakon takve promene iz salona izlazi sa osmehom – kaže ona.

Prema rečima ove frizerke, izgleda da ekonomska kriza važi za sve osim za frizerske salone.

- Svoje termine žene zakazuju i nedeljama unapred.

Moj princip rada je isključivo na zakazivanje, kako bismo izbegle bespotrebne gužve, što omogućuje  prijatnu atmosferu u salonu.

Uglavnom imam dugogodišnje stalne mušterije, pa slobodno mogu da kažem da činimo jednu veliku porodicu.

Frizernica je specifično mesto, poput ispovedaonice,  gde se mogu čuti najrazličitije stvari iz života, a ono što je najbitnije, sve izgovoreno ostaje u ova četiri zida – kaže ona.

Sagovornica OK Radija, na kraju ističe da zdrava, negovana i čista kosa, bez obzira na modne zapovesti po pitanju oblika i boje kose,  nikada neće izaći iz mode.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: