Nazad

Najzad održan glavni pretres u postupku koji se vodi povodom pretnji koje je Dejan Nikolić Kantar uputio načelniku Policijske uprave u Vranju

Izvor: OK Radio - U fokusu - Četvrtak 21.12.2023 - 11:28

Optužni predlog protiv Dejana Nikolića podignut je u maju 2021. godine i do danas je „Kantar“ na različite načine opstruirao održavanje glavnog pretresa.

Foto S.Tasić/OK RADIO
Prema navodima iz optužnog akta Dejan Nikolić Kantar je na ulazu u PU u Vranju ugrozio sigurnost načelniku Igoru Živkoviću upućujući mu pretnje koje glase „Šta si stao ispred mene, jebem li ti mater, marš u pizdu materinu“. 
 
Kada je upozoren na ponašanje izgovorio je uz grube uvrede „… zapamtićeš ti mene i tebe će neko da sredi…“ a na novo upozorenje pored uvreda izgovorio i „…I tvoja deca će da ispaštaju“. 
 
Time je, smatra tužilaštvo, izvršio krivično delo ugrožavanja sigurnosti iz člana 138 st 3 u vezi sa stavom 2 KZ.
 
U međuvremenu, Nikolić je pravosnažno osuđen na 14 meseci zatvora zbog uništenja inventara kafea koji posluje u okviru OK radija i upućivanja pretnji vlasnici i zaposlenima u OK radiju.
 
Tokom tog suđenja Kantar je u sudnici uputio nove pretnje vlasnici i direktorki OK radija zbog čega je osuđen na 18 meseci zatvora.
 
Pre mesec dana na pokušaju održavanja glavnog pretresa u sudnici u Okružnom zatvoru u Beogradu, Nikolić je zahtevao da sudnicu napusti Veran Matić, koji je bio akreditovan kao izveštač. 
 
Sudija je tražila od Matića da napusti sudnicu ali je Nikolić nastavio sa opstrukcijom i dežurni lekar je savetovao da se ne nastavi glavni pretres.
 
Nikolić je na glavni pretres danas doveden iz Kazneno popravnog zavoda u Nišu uz pratnju lekara. 
 
Kada je pokušao da na isti način simulirajući zdravstvene probleme izbegne održavanje glavnog pretresa, posle pregleda i davanja terapije, lekar je rekao da posle pauze može da se održi glavni pretres. 
 
Optuženi nije želeo da iznosi odbranu a branilac nije učestvovao jer navodno nije imao vremena da se pripremi. Saslušan je svedok pripadnik MUPa.
 
Nastavak glavnog pretresa je 2. februara 2024. godine, kada će se pogledati snimci nadzornih kamera i održati završne reči.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: