Nazad

Pahomije 20 godina među nama

Izvor: OK RADIO - U fokusu - Četvrtak 18.10.2012 - 00:48

Dvadeset godina od dolaska episkopa Pahomija na tron Eparhije vranjske obeleženo je svetom arhijerejskom liturgijom u sabornom hramu Svete Trojice u Vranju, unapredjenjem monaha i sveštenika u više činove i dodelom arhijerejskih gramata pojedincima i kolektivima.

Pahomije i vernici
U obraćanju brojnim zvanicama Pahomije je istakao da je za proteklih 20 godina, pored utvrdjivanja vere, u Eparhiji bilo i drugih vrednih rezultata.
 
- U ovom, ne kratkom periodu, izgradjene su mnoge crkve, obnovljeni brojni manastiri, sagradjene školske zgrade i mnogo drugih objekata neophodnih za misuju crkve - rekao je episkop vranjski.
 
U ime nagradjenih, episkopu i eparhiji zahvalio se Budimir Mihajlović, načelnik Pčinjskog okruga, istakavši da ćemo „samo ujedinjeni, crkva i narod, uspeti da opstanemo na ovim prostorima“.
 
Na kraju ove svečanosti za sve zavanice je priredjena trpeza ljubavi.
 
Episkop vranjski Pahomije (Gačić) hirotonisan je i ustoličen za episkopa vranjskog avgusta 1992. godine u vranjskoj crkvi Svete Trojice.
 

Godine 2003. vranjsko tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv njega za seksualno zlostavljanje maloletnika, a proces pred sudom tim povodom trajao je više godina. Pahomije je na kraju oslobođen optužbi zbog zastarelosti predmeta.  

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: