Nazad

POPOVIĆ I MATIĆ O BEZBEDNOSTI NOVINARA

Izvor: OK radio - U fokusu - Ponedeljak 07.08.2023 - 10:12

Ministarka pravde Maja Popović, sastala se sa Veranom Matićem, članom Stalne radne grupe za bezbednost novinara, predsednikom Komisije za istraživanje ubistava novinara Vlade Srbije i predsednikom Upravnog odbora Asocijacije nezavisnih elektronskih medija o aktuelnim pitanjima vezanim za bezbednost novinara.

Foto: Popović, Matić na sastanku
Matić je upoznao ministarku Popović sa radom Stalne radne grupe za bezbednost novinara i SOS telefona za prijavljivanje pretnji i napada na novinare.
 
Na sastanku je ukazano i na prednosti uspostavljanja sistema kontakt tačaka Vrhovnog javnog tužilaštva, Ministarstva unutrašnjih poslova i novinarskih udruženja, kako bi se hitno reagovalo u slučajevima ugrožavanja bezbednosti novinara i medijskih radnika.
 
Ministarka Popović je obavestila Matića da je Ministarstvo pravde pokrenulo postupak nadzora nad radom Višeg suda u Vranju zbog nestanka spisa predmeta.
 
Na sastanku je ukazano i na potrebu boljeg normativnog uređivanja zaštite bezbednosti novinara.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
dositej
08.08.2023. , 11:08
Ostavke braćo moja ,ostavke ,a ne zvona i praporci...