Nazad

RATNI VETERANI ISPRED SKUPŠTINE: Država nema sluha za nas! (FOTO)

Izvor: OK Radio - U fokusu - Nedelja 06.10.2019 - 00:35

Ispred Skupštine Srbije u subotu je počeo protest ratnih veterana i ratnih vojnih invalida, koji su nezadovoljni svojim društvenim položajem i pravima, a među okupljenima su bili i boric iz Vranja i Niša.

Veterani ispred Skupštine Srbije. Foto: Privatna arhiva

Okupljeni su najavili  da će do ponedeljka tražiti prijem kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Učesnici protestnog skupa zahtevaju povlačenje Predloga zakona o boračko-invalidskoj zaštiti, osnivanje boračkog ministarstva, kao i uvođenje boračkog dodatka.

Nenad Stanić, organizator skupa, kaže da su se okupili zbog višegodišnje nebrige države prema njima, te su ratni veterani i ratni vojni invalidi zbog toga prepušteni sami sebi.

- Imamo zahtev da imamo boračko ministarstvo, kao što ima u svetu i njabližoj okolini, jer mi smo da kežem podeljeni i kroz ta boračka udruženjha i prepušteni sami sebi.

Naglašavamo jedinu pripadnost otadžbini i narodu. Tu bi država pokazala želju i volju da želi da reši probleme, kao što su svi ti nadležni političari govorili, evo to je ta prilika
- navodi Stanić.

"Država nema sluha", kazao je Stanić za Betu i dodao da su učestvovali u javnoj raspravi o zakonu, ali im predlozi nisu prihvaćeni.

Ispred Skupštine se okupilo nekoliko desetina veteran, a u Pionirskom parku preko puta neki od njih su prenoćili nastavljajući na taj način protest.

Ovaj tekst proizveden je uz pomoć i podršku grada Vranja u okviru projekta "Živimo zajedno a ne jedni pored drugih". Sadržaj ovog teksta i stavovi izneti u njemu isključiva su odgovornost OK Radija i ne izražavaju stavove i mišljenja grada Vranja.
 

Foto Galerija

Ratni veterani ispred Skupštine

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:

06.10.2019. , 12:28
Kada ce da isplate vojne dnevnice idskriminaciju vojnif veterana sa jug SRBIJE
Uroševac 117 dana
06.10.2019. , 16:56
Država trenutno ima pare da pomogne građane koji su uzeli kredit u švajcarce i da vraća umesto njih a mi može još da čekamo dok šiptari ne krenu ma Preševo, Bujanovac i Medveđu.