Nazad

Sindikat zatražio ostavku načelniika vranjske policije

Izvor: OK RADIO - U fokusu - Ponedeljak 04.02.2013 - 18:20

Vranjski ogranak Sindikata ujedinjene policije javno je, otvorenim pismom, pozvao načelnika PU Vranje Slađana Velinovića da bez odlaganja podnese neopozivu ostavku.

Velinović na čelu jednog od protesta vranjske policije

U pismu koje je potpisao predsedavajući saveta Zoran Petrović, tvrdi se da je Velinoviću ostavka “moralna obaveza”, te se on poziva da prihvati odgovornost za posledice svog komandovanja i “stvaranja nepovoljne situacije”, kao i zbog ponašanja “suprotnog kodeksu policijske etike i   ponašanja koji šteti ugledu službe”.

- Smatramo da ste prihvatili prava, a da ste svesno izbegavali pripadajuće obaveze.

Mišljenja smo bili da ćete kao policajac (terenac) preuzeti sve aktivnosti na otklanjanju problema u radu, i savremenim (demokratskim) razmišljanjem, poboljšanjem uslova za rad i tehnologijom unaprediti rad policijskih službenika.

Verovali smo da ćete opravdati ukazano poverenje i da ćete postići bolje rezultate na ostvarivanju povoljnije bezbednosne zaštite građana Pčinjskog regiona i Srbije - kaže se u pismu jednog od policijskih sindikata u Vranju.

Policijski sindikalci ocenili su da se njihova očekivanja nisu ispunila, jer je sam načelnik, a preko njega i čitava policija, našla na “udaru senzacionalističkih članaka”, u kojima je Velinović “opisan kao čovek koji svojim radom teži ka razbijanju odnosa zaposlenih, osvetljoljubiv prema kolegama i krajnje neprofesionalan prema neistomišljenicima”.

Sindikalci tvrde da se “SUP obraćao načelniku mnogobrojnim dopisima  kako bi ga podsetio na obaveze i ukazao na otklanjanje problema, nudio saradnju”, ali da do toga ipak nikada nije došlo.

- Saznali smo od članstva da ste obezvredili komandni lanac - hijerarhiju u PU, sad u PU Vranje postoji samo relacija saradnje: Načelnik PU Vranje - zamenik komandira PI Vranje i obratno.

Dovodili ste nestručne i ljude sa neadekvatnom školom i bez iskustva a sposobne uklanjali. Konstantno ste svojim pritiskom vršili zastrašivanje radnika tako da zaposleni nerado dolaze na rad - kaže se u pismu sindikalaca.

Opominjući načelnika da je Vranje sada poznatoo ne po snažnom MUP-u, nego po piromanima, sindikalci su podsetili i na izjave čelika MUP-a da “bezbednosna situacija u Vranju nije zadovoljavajuća“.

- Smatramo da ćete u cilju očuvanja ugleda MUP-a, podneti ostavku odmah a najkasnije u roku od 8. dana. U suprutno, bićemo prinuđeni da primenimo sva zakonom dozvoljena sredstva - kaže se na kraju otvorenog pisma vranjskog odeljenja Sindikata ujedinjene policije, koje je potpisao     Zoran Petrović.
 
 
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: