Nazad

Stubići stranačkih nesporazuma

Izvor: OK RADIO - U fokusu - Utorak 30.10.2012 - 09:27

Sukob bivše i sadašnje uprave Direkcije za izgradnju ne smiruje se, a najnoviji nesporazumi pojavli su se oko trotoarnih stubova pored O.Š. „J. J. Zmaj“.

Stubići u Južnomoravskoj

Ti stubići, kojima se onemogućava parkiranje na trotoaru, prave veliki problem meštanima Južnomoravske ulice u Vranju.

Prema rečima vlasnika lokala u toj ulici, oni ne sprečavaju parkiranje jer je trotoar inače veoma uzak, a štete normalnom funkcionisanju prodavnica pored škole.

– Nije mi jasno zbog čega su stubovi postavljeni samo sa gornje strane ulice, a ispod škole ih nema. I tamo je isti trotoar i tamo prolaze deca, štaviše u većem broju, ali zato tamo ima lokala koji pripadaju jačim preduzećima i njihovim moćnijim vlasnicima.

Deca su nestašna i par puta su padala zbog tih stubića. Trče, jure se, ne gledaju gde hodaju i dovoljno je da nogom udare u njega. Obraćao sam se Direkciji za razvoj, ali do danas ništa nije učinjeno po tom pitanju – kaže meštanin Južnomoravske Slobodan Stošić.

U Direkciji za razvoj i izgradnju grada nam je saopšteno da su i oni svesni promašaja prilikom postavljanja spornih stubova.

– Da, to je katastrofa. Te stubiće je postavljalo prethodno rukovodstvo Direkcije i što je najgore oni su bez ikakvog atesta.

Pravljeni su od nekog lomljivog materijala što liči na plastiku i prilikom lomljenja može nastati haos. Zamislite da se dete saplete ispred polomljenog stubića, ne smem ni da zamislim šta bi se dogodilo.

Imali smo i pisane pritužbe građana te ulice i mogu da kažem da ćemo vrlo skoro izvaditi te stubove, jer baš ničemu tu ne služe. Nikakvo opravdanje ne postoji za postavljanje istih na tom mestu – kaže zamenik direktora Direkcije Dejan Stanojević.

Bivši direktor tog javnog preduzeća Dragan Stojković za OK Radio napominje da su stubovi stavljeni 2009. godine na zahtev osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“.

– Ni tada za to nismo imali para, pa smo ih sami pravili. Uopšte nisu opasni i napravljeni su od metala.

To je još jedna u nizu neosnovanih optužbi na moj račun od strane pojedinih sadašnjih rukovodioca Direkcije za razvoj.

Da tada nismo ispunili zahtev škole bili bi pljuvani. Sada nas pljuju zbog toga što smo posao nekako odradili i to više nema nikakvog smisla – kaže Stojković.

On na kraju ističe da stubove slobodno mogu ukloniti oni koji misle da to treba uraditi, a da će cela odgovornost za eventualne posledice biti na njima. 

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: